Na 2 weken van rust hervat KIOS 1 zondag het zaalseizoen weer. Dit doet het in de thuiswedstrijd tegen Phoenix 1 uit Zoetermeer. KIOS 1 heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper ASVD en kruipt bij een overwinning weer naar een achterstand van 2 punten. Het moet wel, want volgende week speelt het de uitwedstrijden in Dronten tegen de koploper.

Afijn, Phoenix is de nummer 3 uit de poule met 6 punten achterstand op de Spekbraanders. Phoenix is een sterke, ervaren ploeg die het iedere tegenstander lastig weet te maken. In Zoetermeer ging het nog maar ternauwernood goed voor de ploeg van Christian Lucas en Haralt Lucas. Het won destijds met 26-29. Dit belooft wat voor zondag. Aanvang 15.30 uur

Om 14.00 uur speelt KIOS 2 tegen SCO 3 uit Oldeholtpade. Het zijn allemaal belangrijke wedstrijd wat de ploeg van Klaas Jan speelt, want de eerste 4 ploegen uit de poule verschillen maar 1 punt met elkaar. SCO 3 heeft net als KIOS 2 elf punten. De winnaar blijft mee doen in de strijd naar boven. De verliezer doet gelijk mee in de strijd naar onder, want de nummer 7 van poule heeft maar 4 punten minder dan beiden. Kortom, een mooie strijd waarin KIOS 2 zit.

KIOS 3 speelt om 12.45 uur tegen DIO 2 uit Oosterwolde. Beide ploegen staan op de voorlaatste plaats met 6 punten. De voorlaatste plaats geeft recht op een degradatiewedstrijd. Een belangrijk treffen dus voor KIOS 3. De uitwedstrijd ging verloren met 17-12, dus het wordt zondag tijd om korte metten te maken.

De zondag wordt gestart met de wedstrijd KIOS 4 – LDODK 5. KIOS 4 bekleedt de 4e positie met 4 punten achterstand op koploper LDODK 5. Wil KIOS 4 nog iets forceren dit zaalseizoen, dan zal het zondag moeten winnen. Anders is met nog 3 wedstrijden daarna te gaan nagenoeg uitgespeeld. Een leuke ontmoeting dus, maar KIOS 4 zal wel uit een ander vaatje moeten tappen. In Gorredijk ging het met 19-6 onderuit. Aanvang 11.30 uur