Vanmiddag stond voor KIOS een belangrijke wedstrijd op het programma. Belangrijk in de mate van het bijblijven van de koploper, ASVD. Bij winst nadert het de ploeg uit Dronten tot 2 punten en kan het zich opmaken voor de ‘clash’ tegen ASVD een week later.

Maar dan moest er eerst gewonnen worden van Phoenix uit Zoetermeer. De nummer 3 van de competitie, niet de minste dus. De blauw-witten staan bekend om hun sterke rebound en schoten van grote afstand.

En dat bleek ook deze wedstrijd. KIOS had het vanaf minuut 1 lastig met Phoenix en had door de sterke rebound van de gasten weinig kansen. In het begin van de wedstrijd leidde de Ensing formatie de dans, 2-1 en 4-3. Maar de Phoenix werd sterker en rondde de kansen goed af. KIOS verloor grip en zag de achterstand in gang gezet worden. Met 4-6 en 7-10 zag KIOS de achterstand een paar minuten voor tijd oplopen tot 9-14. Echter, KIOS vond vlak voor rust, mede door een time-out van Christian Lucas, de geest en knokte zich in 3 minuten tijd naar een 13-14 ruststand. Die laatste viel in de zoemer. Die buzzerbeater gaf de thuisploeg moed voor de tweede helft.

KIOS maakte direct de gelijkmaker en dat was belangrijk. De scores gingen om en om. De thuisploeg voelde weer de kracht en voelde tegelijkertijd deze weg dwalen bij de gasten. Met 17-17 en 18-18 was het nog gelijk, maar daarna kon KIOS weglopen naar een 21-18 tussenstand. Martijn Ziel raakte geblesseerd en werd vervangen door afwisselend Rogier Nijdam en Henk-Mart van der Wal. Laatst genoemde maakte nog een doelpunten waardoor KIOS deze lastige ontmoeting met 26-24 afsloot.

Volgende week zaterdag in Dronten, om half 8 staat de ontmoeting met ASVD op het programma. Bij winst komt KIOS langszij en gaan we nog een hele interessante slotfase in van het seizoen. Mis het niet!

Scores: Ernst Kuik 6x, Daniek v.d. Wal en Luco Zantinge 4x, Ramon Karten en Janita Zantinge beide 3x, Marlissa Noord, Janneke de Lange beide 2x, Henk-Mart v.d. Wal en Martijn Ziel beide 1x