Voor zaterdag 9 maart zijn er nog kaarten
De voorstellingen van UDI werden zaterdag 2 maart goed bezocht! Er waren zo’n 220 toneelliefhebbers naar café Centraal gekomen om de eenakter ‘De kleine jonker’ en het blijspel ‘Kiere-wiet’ bij te wonen. Nog niet geweest? De voorstelling wordt zaterdag 9 maart om 20.00 uur nogmaals opgevoerd. Iedereen is van harte welkom. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Ze kosten €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden.

Tot grote verrassing van de spelers had de schrijver van het blijspel Kiere-wiet de moeite genomen om met zijn gezin de middagvoorstelling bij te wonen. Cees Verwaaijen was met zijn gezin helemaal vanuit Teuge gekomen en was vol lof.
Zaterdagavond hadden de spelers de lachers op de hand. Reden om nog iets gekker te doen. Na afloop werden Herman Wever en Bea Hoorn in het zonnetje gezet. Herman is al 45 jaar verbonden aan de toneelvereniging en Bea 25 jaar. Zij kregen beide een mooie attentie uitgereikt.

De kleine jonker
De kleine jonker is een eenakter geschreven door Kay Macaulife. Regie is in handen van Elly Remmelts en Janny Timmerman is souffleur. Toneelliefhebbers zien een trotse schrijfster – Bea Hoorn – , die haar eerste toneelstuk heeft geschreven. Ze heeft UDI gevraagd het op te voeren. Zo wil ze erachter komen of er nog iets aan het stuk veranderd moet worden. Want ja, achter de schrijftafel kan je van alles bedenken, maar als het op toneel niet overkomt, dan wordt het een flop. De spelers mogen ook op-/of aanmerkingen geven en daar maken ze gebruik van! Tot frustratie van de schrijfster.
Kiere-wiet
Kiere-wiet is een kort blijspel in drie bedrijven waarin verboden middelen een hoofdrol spelen. De regie is in handen van Geesje Stapel en ook bij dit stuk is Janny Timmerman souffleur. Karel Kiere – gespeeld door voorzitter Menno de Leeuw – raakt werkeloos. Hij besluit de afwijzingen op sollicitaties te verwerken door voor zichzelf te beginnen. Wiet telen lijkt de makkelijkste manier, maar of dat wel zo slim is.

Deelname Eenakterfestival
Reden van twee stukken is de deelname aan de voorrondes van het Drentstalige Eenakterfestival van het Huus van de Taol. Na het succes van 2017, waarin UDI de finale in Ogterop bereikte, willen de spelers met De kleine jonker een nieuwe poging wagen. Aanmoedigen is mogelijk en wordt gewaardeerd! De voorronde wordt op zaterdag 16 maart om 20.00 uur gehouden bij café Centraal. Het wordt opgenomen tegen toneelgroep Zwiggelte en Op de planken uit Zuidwolde. Kaarten a €7,50 kunnen worden besteld via info@huusvandetaol.nl of 0593-371010.