Groep 8 van IKC de Horst is vrijdagmiddag 26 april naar het kerkhof in De Wijk geweest in het kader van de 4 mei herdenking. Samen met Meester René van der Veen en voormalig hoofdmeester Jan Tijink werd er daarna een krans gelegd bij het graf van de gesneuvelde sergeant Ferdinand Graham Latham, die begraven ligt op de gemeentelijke begraafplaats in De Wijk.

Het graf is op de begraafplaats in De Wijk het enige oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. Begin jaren tachtig werd het ‘graf geadopteerd’ door de school. Sindsdien worden er elk jaar rond dodenherdenking op 4 mei bloemen gelegd door alle schoolverlaters. Sergeant Latham van de Royal Australian Air Force sneuvelde op 5 mei 1943.

Het schoolbestuur vindt de traditie van herdenken en kranslegging belangrijke aspecten om kinderen mee in aanraking te laten komen. Zo hebben de leerlingen de afgelopen periode tijdens de geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog gewerkt. De leerlingen hadden zelf verhalen en gedichten gemaakt over oorlog en vrijheid. En mochten deze voorlezen bij het graf van Francis Graham Latham. Hier werd ook een minuut stilte in acht genomen. Wethouder Mirjam Pauwels was hierbij aanwezig. Het werd een sfeervolle herdenking.