Maria Shűtzenhofer van café de Wiekslag mag zich een jaar lang de beste ballenbakker van De Wijk noemen. De jury oordeelde zaterdag dat haar gehaktbal de beste was tijdens de gehaktballenwedstrijd in De Wijk. Maar liefst zestien personen doken de keuken van de Havezate in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen. Het gehakt hiervoor werd gesponsord door Coop Dunnink uit De Wijk.

De deelnemers kregen allemaal 500 gram gehakt om daar in een uur tijd vier gehaktballen van te maken. De bezoekers mochten deze proeven. De smaak van de verschillende gehaktballen bleek te variëren van flauwtjes naar heel pittig. Maria Shűtzenhofer mocht na afloop de beker in ontvangst nemen. De 2e prijs was voor Gerard Inberg en de 3e prijs ging naar André Dekker. Presentator Gerdo Kleine voorzag het geheel van commentaar en interviewde de deelnemers.