De actie van IKC de Horst voor Alpe d’HuZes/KWF fonds heeft een fenomenaal bedrag van 8243,15 in het laatje gebracht, zo is vandaag bekend geworden. Op het schoolplein van IKC de Horst bedankte meester René iedereen die mee heeft gewerkt aan deze uitermate succesvolle actie.

Vrijdag 5 april deden alle leerlingen deden mee aan een sponsorloop om geld in te zamelen voor dit fonds. Op het schoolplein was een parcours uitgezet waar de leerlingen zoveel mogelijk rondjes moesten rennen binnen een bepaald tijdstip. En zich daarvoor lieten sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Kristian van der Meer van Best Water Choice BV, en tevens vader van drie kinderen die naar de Horst gaan had voor alle kinderen een bidon. Coop Dunnink sponsorde toen de ranja en de broodjes voor de deelnemers.

Groepsleerkracht René van der Veen had tevoren niet verwacht dat dit een dergelijk hoog bedrag zou opleveren. Onder collega’s was de grap al gemaakt dat hij het bij een opbrengst tienduizend euro zelf zou verdubbelen. ‘Het scheelde maar weinig’ moest hij zelf ook erkennen. Van der Veen fietst op donderdag 6 juni samen met familieleden voor de derde keer de Alpe d’HuZes op.