Tina Bork (78) uit De Wijk is dolgelukkig dat ze haar originele trouwring weer terug heeft. Ze verloor haar ring ongeveer vijfentveertig jaar geleden tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij haar ouders aan de Parkweg in De Wijk. Vinder Joop Wachtmeester stuitte donderdagmorgen bij graafwerkzaamheden in de tuin bij zijn dochter Chantal op het kostbare kleinood.

Op deze plek aan de Parkweg zijn de oude woningen enkele jaren geleden afgebroken en nieuwbouwwoningen voor in de plaats gekomen. Diverse keren is er gegraven, puin afgevoerd en zand gebracht. Ook donderdag was dat het geval.

Joop Wachtmeester: ‘Ik was bezig om een schutting te plaatsen, en stuitte met de grondboor op wat zand en puin. Daartussen zag ik iets glinsteren. Eerst dacht ik nog zal wel een kinderringetje zijn. Toen ik het oppakte bleek het een gouden ring te zijn. Nadat het zand er tussen uit was gewreven werd de inscriptie ‘Jan 7-5-61’ duidelijk. Chantal Wachtmeester nam daarop contact op contact met Gemeente De Wolden. Daaruit bleek blijkt dat het huwelijk niet in de gemeente (voorheen De Wijk, Zuidwolde, Ruinen en Ruinerwold) plaats heeft gevonden. De datum was op een zondag . Het bleek achteraf de verlovingsdatum van Tina en Jan te zijn.

Chantal: ‘En omdat er diverse keren zand is aangevoerd bij deze was ook niet duidelijk of degene uit De Wijk kwam’. Daarop besloot ze een foto van de ring op social media te plaatsen. Toevallig zag de zoon van Tina en Jan de oproep, en meende zich te herinneren dat zijn moeder ooit eens een ring was kwijt geraakt. En het bleek inderdaad om haar verloren gewaande trouwring te gaan. Vrijdagmiddag kwamen Tina en Jan Bork op de koffie bij Chantal en haar ouders. Tina kreeg haar ring terug en de vinder kreeg als dank een prachtige bos bloemen.

Hoe ze de ring kwijt geraakt is weet Tina niet meer precies. ‘Dat is waarschijnlijk tijdens het wassen gebeurd. Mijn vader heeft destijds de riolering nog open gehaald om te zoeken, maar de ring werd niet gevonden’. Echtgenoot Jan Bork kon vrijdagmiddag het kostbare kleinood weer om de vingers schuiven bij zijn echtgenote.