In Informatiecentrum ’t Ende in De Stapel staat op zondag 14 juli de Wondere wereld van de honingbij centraal Die dag vertellen leden van Imkervereniging de Wijk tussen 11.00 tot 17.00 uur over het belang van bijen.

Tevens is het een mooie gelegenheid om de tentoonstelling De Bij en Wij te bekijken. Informatiecentrum ’t Ende is te vinden aan de Stapelerweg 20 in De Stapel/de Wijk.

Duizenden bijen
Er zijn activiteiten voor jong en oud. Zo kan de bijenkast met duizenden bijen bekeken worden en de koningin daarin worden gezocht. Bezoekers mogen (in bijenpak) met de imker mee de bijenstal in om de bijzondere insecten van dichtbij aan het werk te zien. Er wordt honing geslingerd en gedemonstreerd wat je allemaal met bijenwas kunt maken.

Uiteraard is er ook honing te proeven. Met de Open Imkerijdagen wil de Imkervereniging de Wijk ook aandacht vragen voor de bedreigingen voor bijen en het voortbestaan van de natuur met alles wat daarin groeit en bloeit.

De Bij en Wij
De tentoonstelling De Bij en Wij geeft een inkijkje in het fascinerende leven van (honing)bijen. En laat zien hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan het behoud van bijen en insecten. Aanleiding is de alarmerende berichten van de achteruitgang van grote groepen insecten.