Het is deze week feest in Woonzorgcentrum Dunninghe in De Wijk. Vijfentwintig jaar geleden werd het zorgcomplex in gebruik genomen. Maandagmorgen stond er koffie met gebak klaar voor de bewoners in de voormalige bibliotheek. Deze is vorig jaar verhuisd naar de brede school.

De officiële opening van deze nieuwe ruimte werd gedaan door mevrouw de Noord, die al vanaf 1994 in Dunninghe woont, samen met medewerkster Evelien van der Linde die er ook al net zo lang werkt. De leeggekomen ruimte van de voormalige bibliotheek werd daarbij goed benut. Een ideaal scenario voor de bewoners zou zijn dat de huisartsenpost er in de toekomst zijn intrede zal doen.

Maandag was er een receptie voor genodigden. Wethouder van ’t Zand was hierbij aanwezig. Samen met Jan Tijink werd er nog een speciaal hiervoor geschreven liedje gezongen. ’s Middags kunnen de bewoners genieten van een muziekmiddag. Woensdagmiddag treedt een bekende Nederlandse artiest op voor de bewoners van Dunninghe. Vrijdag worden de activiteiten afgesloten met onder andere een barbecue voor de buurt en een optreden van muziekvereniging Apollo.

Dunninghe kenmerkt zich vanwege haar gastvrijheid, kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer. Dunninghe is echt een locatie van en in het dorp. Een mooi gevolg daarvan is dat we naast de professionele medewerkers ook veel vrijwilligers hun steentje bijdragen.