Op maandag 1 juli vond de fitheidstest voor senioren in De Wijk plaats. Honderd inwoners uit De Wijk en Koekange lieten zich testen op hun fitheid.

Volledig gezondheidsadvies
Middels diverse medische en fysieke testen hebben de deelnemers een indruk gekregen van hun fitheid. Er werd onder andere BMI, suikerwaardes, conditie, lenigheid, kracht en coördinatie gemeten.
Na afloop van de test werden de testresultaten en de behoeftes van de deelnemers met de adviseurs besproken. De adviseurs keken welk sport- en beweegaanbod aansluit op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

AlfaDOET! redder in nood
In AlfaDOET! voeren eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen van het Alfa college opdrachten uit in de praktijk. Wegens omstandigheden had de projectgroep op het laatste moment nog vrijwilligers nodig die konden fungeren als testleider. Gelukkig was AlfaDOET! flexibel en in de mogelijkheid om deze testleiders te leveren. Ook hebben leerlingen van De Zeven Linden uit Dedemsvaart wederom uitstekend geholpen bij de fitheidstest. Een geslaagde samenwerking die in de toekomst gecontinueerd kan worden.

De fitheidstest werd georganiseerd door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden i.s.m. praktijk voor Fysiotherapie In het Wold, Stichting Welzijn De Wolden, Icare, huisartsenpraktijk De Wijk en Atlas Sport.