Hebben een hondentondeuse en een puppy training wat gemeen met elkaar? Jazeker, als jij het beste voor je hond wenst wel. Heeft je hond een lange en dikke vacht dan is het nodig om de hondentondeuse er periodiek bij te pakken. Na het trimmen met de tondeuse is je hond de vacht grotendeels kwijt.

Dat geeft een fris gevoel en je hond ziet er dan ook weer prachtig uit. Met het afsluiten van een hondenverzekering kies je ook voor het beste voor je hond en voor jezelf. Je wilt toch niet voor elke medische behandeling een torenhoge rekening ontvangen die je moet betalen.

Hondentondeuse of hondentrimmer
We maken onderscheid in een hondentrimmer en een hondentondeuse. Een hondentrimmer is een lichte tondeuse welke niet geschikt is om het hele lichaam te scheren maar uitsluitend voor het lichte toiletteerwerk zoals haartjes uit de oren scheren, rond de oogjes en kleine puntjes bijwerken. Een trimapparaat is eigenlijk vergelijkbaar met een baardtrimmer voor mensen en is niet sterk genoeg om een hele hondenvacht te scheren.

Een echte hondentondeuse daarentegen is speciaal ontworpen voor het scheren van de gehele hond en tevens ook te gebruiken als trimmer. Een professionele tondeuse voor honden heeft een sterke motor en de mogelijkheid om scheerkoppen te verwisselen zodat u de juiste scheerkop kunt gebruiken voor het type vacht dat u wilt scheren. De tondeuses die wij aanbieden zijn allemaal speciaal ontworpen om elke hondenvacht te kunnen scheren.

Waar let je verder dan op?
Bij het vergelijken van de huisdierenverzekeringen voor je hond let je onder meer op de dekking en de premie. Met betrekking tot het eigen risico en vergoedingspercentage zijn er meerdere opties beschikbaar. Die zijn dus eveneens in de vergelijking te betrekken. Heb je een hondentondeuse uitgekozen en weet je welke hondenverzekering je af wilt sluiten? Dan heb je dat meteen goed geregeld. Zo loopt je hond er altijd netjes bij en komen medische kosten voor een vergoeding in aanmerking.