Erik Bolding is donderdagavond de grote winnaar geworden van de 10 km Wiekloop. Bij de dames zegevierde Saskia Schutte. Het was alweer haar vierde overwinning in De Wijk. Bij de start schoot Bolding weg, en gaf zijn achtervolgers gelijk het nakijken. Bij de eerste doorkomst op het evenemententerrein was al duidelijk de atleet uit Tuk de ruim opgebouwde voorsprong niet meer weg zou geven.

Hij had toen al een gat geslagen van anderhalve minuut op Erwin Akkerman. En zo geschiedde ook. Bolding kwam als eerste binnen met een prachtige tijd van 32.46 en wist de nummer twee Erwin Akkerman op bijna drie minuten achterstand te zetten. Met deze tijd wist hij ook het nieuwe parcoursrecord te verbeteren.

Mesfun Habtab was net als vorig jaar de snelste wieker met een tijd van 39,34 km. Gevolgd door Erik Moen met een tijd van 42.02 km. Deze prestatie-hardloopwedstrijd werd voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen. De Kids XS run voor kinderen t/m 6 jaar begon om 18.00 uur. Deze werd gewonnen door Khian Dekker. Om 18.15 uur was de start van de Kids for FunRun voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. De derde wedstrijd was de zogenaamde 2,5 km Pretloop deze ging om18.30 uur van start. Om 19.20 uur was de 5 KM Funrun. Erik Driesen uit Vollenhove was daarbij de snelste met een tijd van 16.14. Bij de dames was Aline Koostra uit IJhorst de snelste met een tijd van 18.53 km.

De Wiekloop is een inmiddels uit het hardloopwereldje niet meer weg te denken wedstrijd. De organisatie van het hardloop evenement was wederom is in handen van een aantal oud leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en natuurlijk de Oranjevereniging. En werd voor de 23e keer georganiseerd. Het parcours ging grotendeels door landgoed Dickninge. Speaker Henk Borgmeijer was wederom van de partij.