‘Yes, het is me gelukt om mijn droom in vervulling te laten gaan’, zo stond er een aantal weken te lezen op de Facebookpagina van Bianca Veld. Per 1 oktober start ze met de opleiding conductrice bij de NS. En dat betekend dat ze stopt met kapsalon Bianca in De Wijk.

Voor veel klanten kwam de carrière switch min of meer als een verrassing. Allemaal zijn ze superblij en gunnen haar deze geweldige uitdaging. ‘Maar we gaan haar en de kapsalon ook missen’ zo vertelt Betsy Waninge al jaren vaste klant.

Donderdag 26 september was de laatste werkdag van Bianca in haar salon aan de Wiltenweg. En deze dag had ze in alle rust willen afsluiten, zonder toeters of bellen. Maar daar staken de vaste klanten een stokje voor. Zij wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Betsie Waninge en Annet Braam Stolte hadden in het diepste geheim voorbereidingen getroffen, door zoveel mogelijk klanten te mobiliseren. Maria Boelens uit Zuidwolde had donderdagavond de eer om als laatste klant in de stoel plaats te mogen nemen. Gelijk na deze kappersbehandeling kwamen de vaste klanten, zoals was afgesproken naar de kapsalon om afscheid te nemen. Allemaal hadden ze bloemen, cadeaus, hapjes en drankjes meegebracht. Bianca was totaal beduusd en verrast door het afscheidsfeestje dat op touw was gezet. Haar twee dochters zaten eveneens in het feestcomplot.
Bianca was ruim dertig jaar was ze werkzaam in het kappersvak, waarvan de laatste tien jaar in de eigen salon. Ze heeft ontzettend veel zin in de nieuwe uitdaging. ‘De leuke en indrukwekkende gesprekken met de klanten zal ik zeker missen. Maar wie weet tot ziens in het dorp of in de trein’.