Op zaterdag 14 september opent brandweer De Wijk-Koekange haar deuren van 10.30 uur tot 16.00 uur. Graag nodigen wij u uit voor de Open Dag.

Wat kunt u deze dag verwachten?
Gedurende deze dag kan het publiek zich vermaken met diverse spuitspelletjes (begeleid door Jeugdbrandweer Meppel) en er wordt uitleg gegeven over de voertuigen en het materiaal van de brandweer, politie en ambulance. Ook aanwezig zijn een bergingstruck, een vrachtwagen met als onderwerp ‘dode hoek’, de EHBO-vereniging, VVN, VRD en diverse kleinere stands.

Om 11.30 uur is er een demo ‘technische hulpverlening’ waarbij alle aspecten, vanaf de melding tot het overdragen van slachtoffers aan de ambulance, aan bod komen. Hieronder valt het blussen van een beginnende autobrand, het bevrijden (knippen) van slachtoffers uit de auto etc. Deze demo wordt om 14.30 uur herhaald. Tussendoor geeft Vondeling demo’s ‘vlam in de pan’.

De traumaheli MMT arriveert tegen 13.30 uur (mits zij geen alarmering krijgen).

Univé is deze dag ook aanwezig met een stand
Voor de kinderen is er het Univé Springkussen. Ook staat Wompel Pompel Schminkfestijn in onze stand om de kinderen te schminken.

Daarnaast informeren wij u graag over onze Veilig Wonen diensten en geven wij preventieadviezen
U kunt tevens uw brandblusser(s) inleveren voor een gratis controle. Deze controle wordt uitgevoerd door Vondeling Preventieservice.
Vanaf 23 september kunt u de gecontroleerde blusser(s) weer ophalen op onze vestiging in Meppel, aan de Leonard Springerlaan 35-37.