Elke auto is op een gegeven moment aan vervanging toe. Wanneer dit het geval is begint het spel van een nieuwe auto aanschaffen: nieuw of tweedehands?, hoeveel willen we uitgeven en welke kleur moet de auto zijn? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een auto:

Nieuw of tweedehands?
Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een tweedehands auto, dit omdat het over het algemeen bekend is dat de afschrijvingen van een nieuwe auto relatief hoog zijn. Maar degene die toch kiezen voor een nieuwe auto geven aan dat ze hierdoor meer zekerheid hebben. Dit omdat wanneer je een tweedehands auto koopt je toch nooit helemaal zeker weet hoe de vorige gebruikers met de auto zijn omgegaan. Vaak zie je toch dat wanneer de auto er op het eerste oog goed uit zag dit toch al op de korte termijn soms totaal niet zo blijkt te zijn en dan moet je al snel geloven aan onderhoudskosten.

Wil je toch kiezen voor een nieuwe auto dan moet je zorgen dat je auto financiering op orde hebt. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat, wanneer mensen de financiering niet helemaal rond kunnen krijgen, kiezen voor een aanvullende lening. Wanneer je van plan bent geld te lenen is het belangrijkste leningen vergelijken, dit kan gemakkelijk op de website www.leningen.nl Op deze manier ga je voor een zo goed mogelijk rente percentage, dit scheelt veel geld op de lange termijn.

Oriënteren
Het is verstandig om op voorhand alvast online te oriënteren naar verschillende merken en bij behorende modellen. Ga vervolgens naar de autodealer en ga in gesprek over de verschillende modellen en de bij behorende prijzen. Wanneer je met een weide visie de winkel in gaat valt er vaak te onderhandelen over de prijs. Maar let dus op, wanneer je namelijk ervoor kiest om je te focussen op 1 type auto dan heb je geen goede onderhandelingspositie. Dit omdat voor de dealer dan ook duidelijk is hoe graag je dat bepaalde model wilt hebben.

Proefrit

Wanneer je dan vervolgens een kleine selectie hebt gemaakt kun je gaan starten met het houden van proefritten. Probeer te letten op de volgende punten wanneer je een proefrit houdt:
– Doe een proefrit met een koude motor, zo weet je zeker dat de auto geen opstartproblemen heeft
– Check of de auto geen vreemde geluiden maakt
– Werkt de koppeling goed?
– Test de remmen en schokdempers

Na je een proefrit hebt gehouden is het tijd om een keuze te maken. Lees onderstaande checklist nog even door op deze manier ben je goed voorbereid op de aanschaf van jou nieuw auto!

Checklist:
– In het bezig van een rijbewijs
– In het bezig van een autoverzekering?
– Betaal je al wegenbelasting
– Is de auto overgeschreven?
– APK check?