De oudste zoon van het gezin dat in complete afzondering woonde in een afgelegen boerderij in Ruinerwold, lijkt sinds een aantal maanden actief op social media. Hij heeft onder de voornaam Jan profielen op onder meer Facebook en Instagram. Zo bericht RTV Drenthe
Het zou gaan om de 25-jarige man die zondagavond aanklopte bij een café in Ruinerwold met het verhaal dat hij al negen jaar niet buiten was geweest. Op het Facebook-profiel van deze Jan valt te lezen dat hij in januari 1994 is geboren in Hasselt. Daarna heeft hij vanaf mei 2005 in Zwartsluis gewoond en vanaf januari 2010 in Meppel. Sinds augustus 2010 is Ruinerwold zijn woonplaats.

Bedrijf Josef B.
Op zijn LinkedIn-pagina schrijft Jan dat zijn moeder in 2004 is overleden. Hij en de andere gezinsleden zorgen sindsdien ‘met plezier voor hun vader’. Jan zou werkzaam zijn bij Creconat, een bedrijf dat eigendom is van de gearresteerde Josef B. uit Meppel. Hij is de huurder van de boerderij in Ruinerwold waar de 25-jarige de afgelopen jaren met zijn broer, zussen en vader zou hebben geleefd. Jan omschrijft zichzelf als ‘website manager’ van Creconat. Een functie die hij sinds juni 2019 uitoefent.

Kroegbaas Westerbeek
Op Instagram plaatste Jan onder meer een foto van kroegbaas Chris Westerbeek. Het was deze caféhouder die uiteindelijk de politie belde. De oudste zoon van het gezin kwam de afgelopen weken een aantal keer in café De Kastelein.

Jan gebruikte voor het posten van zijn berichten op social media niet alleen een laptop, maar ook een mobiele telefoon. Hij post vooral foto’s van zichzelf en de natuur.Zie RTV Drenthe