BBQ team wederom Grand Champion BBQ van Culinair Nederland
Bad to the Bone met in de gelederen Peter Roos uit De Wijk is wederom Grand Champion BBQ Culinair geworden. Voor de tweede keer op rij in de competitie en de geschiedenis van de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland S.B.W.N. is dat nog nooit eerder vertoond maar met de versie 2018 en 2019 is dat nu een voldongen feit.

Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd in Gorssel. En daar stelde het team de competitie veilig. Met een keuze uit negen wedstrijden waarvan de vijf beste wedstrijden gelden voor de totaal score wisten zij de meeste punten te behalen. ‘Uit een steeds sterker wordend deelnemersveld van echte barbecue fanaten en buitenkook liefhebbers is het toch echt een zwaarder dan vorig jaar bevochten titel’ aldus Roos.

Bij deze vorm van barbecueën gaat het niet om bakken van speklapjes en satéstokjes. Er komt meer bij kijken. Het gaat naast smaak en bereiding ook om een culinaire opmaak. Denk daarbij aan mooie borden met complete maaltijden of gerechten bereid op een barbecue, Joy-Stove een Dutch Oven of op open vuur. Dit wordt na de bereiding voorgeschoteld aan een deskundige jury, die het geheel beoordeeld en de punten verdeeld.

Roos: Wie wie een indruk wil hebben, moet eens kijken op onze Facebook pagina ‘Bad to the Bone BBQ en outdoor cooking team’. Hier is een impressie te vinden, van wat en hoe er gekookt wordt. Dit varieert van hele fazant, struisvogelei en procureur tot aan broden en taarten. Alles wordt bereid op kolen’. Hoewel er op het scherpst van de snede wordt gestreden op een wedstrijddag is de verhouding onderling uiterst vriendelijk. ‘Er is toch een mate van kameraadschap, waarbij er altijd gevraagd kan worden om advies, peper en zout of hulpstukken. Ook buiten de wedstrijd om is er onderling een prima sfeer. Het belang van de S.B.W.N. staat bij ons voorop. Voor volgend jaar verwachten we door deze positieve sfeer weer aansluiting van nieuwe teams, die de competitie aan willen gaan en gewoon graag stoeien met vuur en de beheersing ervan’.

Het team Bad To The Bone bestaat uit leden vanuit het hele land, Christiaan Boomker, Rick Snijder, Jan Oosterbroek, Erik en Aleida Manders en Peter Roos, hebben door thuis veel te oefenen en veel App verkeer onderling, de titel binnengehaald en verdedigd.

v.l.n.r. Peter Roos, Christiaan Boomker, Rick Snijder, Aleida Manders, Jan Oosterbroek en Erik Manders