Heel veel mensen zorgden afgelopen vrijdagavond voor een volgepakte kerk in IJhorst, waar door de Zangvereniging Wijker Kunst een Kerstconcert was georganiseerd. Naast de koren van Wijker Kunst zelf was een flink aantal muzikale gasten van de partij.

Onder leiding van dirigent Mannes Hofsink en begeleid door pianiste Ellen Wynia zongen vrouwen-, mannen- en gemengd koor een aantal bekende en ook minder bekende kerstliederen. Twee daarvan, “Stille Nacht” en “Hoor, de Eng’len zingen d’eer”, konden gedeeltelijk door de bezoekers worden meegezongen, waarbij Mannes Hofsink het laatste lied op het orgel begeleidde. Tijdens het gehele concert was de hand van de dirigent duidelijk te horen in de koorklank, die op een hoog niveau lag.

Het klarinetkwartet van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo zorgde voor een tweetal zeer succesvolle intermezzo’s waarin onder het motto “Van Bach tot Beatles” een aantal fraaie composities werd vertolkt. Een bijzondere bijdrage werd geleverd door een koor van de Wijker basisschool, IKC De Horst. Onder leiding van Frank Boerrigter zongen de kinderen een aantal kerstliederen, die door de toehoorders met groot enthousiasme werden ontvangen.

Eén van de hoogtepunten van de avond was het optreden van de elfjarige Finn Johnsen, die als trommelaar de hoofdrol speelde in het welbekende ‘Little drummer boy’, dat door het mannenkoor werd gezongen. Het applaus rolde van de kerkbanken toen hij was uitgespeeld.

Wijker Kunst kan terugzien op een buitengewoon geslaagd kerstconcert en richt nu de pijlen op het Bevrijdingsconcert, dat samen met een aantal andere muziekverenigingen in De Wijk, te weten Apollo, Vrouwenkoor Meander en Popkoor Nameless op 19 april in de Sporthal in De Wijk wordt georganiseerd.