Vanwege zijn interesse voor de natuur was het voor Peter Vellinger al vroeg duidelijk dat hij later hovenier wilde worden. Na een vooropleiding aan de landbouwschool en de tuinbouwschool volgden werkzaamheden bij andere hoveniers. In 2004 startte hij Hoveniersbedrijf Vellinger. Inmiddels als zestien jaar een vertrouwd adres in De Wijk.

Aanleg en onderhoud
Hoveniersbedrijf Vellinger is uiterst veelzijdig en houdt zich bezig met alle werkzaamheden die in een tuin voorkomen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen terecht voor advies en ontwerp, aanleg en onderhoud van een tuin. Vellinger: ‘Dat maakt het werk ook zo verschillend en gevarieerd. Elke tuin, maar ook elke klant is anders. In de winter is het wat rustiger, wat snoeiklussen en wat straatwerk als er geen vorst is kan dat prima. Maar in het voorjaar is het echt topdrukte.

Mooie aangelegde tuinen
De meeste vaste klanten van het Hoveniersbedrijf wonen in De Wijk, maar ook in de omliggende dorpen worden wel tuinwerkzaamheden verricht. ‘Het is nu de tijd om te verticuteren, gras zaaien of om te bemesten. Maar bij veel vaste klanten komen we wekelijks om het gras te maaien.

Dat er tegenwoordig meer waarde wordt toegeschreven aan een mooie aangelegde tuin wordt door Vellinger erkend. ‘De tuin is belangrijker geworden. Dat hangt soms ook af van de straat waar je woont. Anderen zien ook hoe je tuin er bij ligt. Wil niet zeggen dat je het zelfde moet doen als je buurman. Maar mensen vinden het wel belangrijk dat deze er netjes bij ligt’.

Groene vingers
Niet iedereen heeft even veel tijd of groene vingers, daarom wordt ook steeds meer gekozen voor onderhoudsvriendelijke tuinen. ‘Tweeverdieners kiezen vaak voor een tuin die gemakkelijk is bij te houden’. Het komt ook voor dat de man of de vrouw de hoveniers assisteert in de tuin. ‘Voor wie iets wil besparen op de kosten is dat best begrijpelijk, ik heb daar ook geen problemen mee. Het kan allemaal’.

Kwaliteit en service
Kwaliteit, service, persoonlijke benadering en betrouwbaarheid dat zijn zaken die hoog in het vaandel staan bij Vellinger. ‘Ik vind het belangrijk dat de klant tevoren weet waar hij aan toe is. Dat betekent op tijd zijn en afspraken nakomen. Het gaat soms zover dat een klant mij de sleutel van het huis geeft als ze niet zijn met de opmerking: van hier is het toilet en daar staat het koffieapparaat, ga er gerust bij. En niet alleen bij vaste klanten hoor! haast Vellinger zich te zeggen. Ook bij mensen waar je voor het eerst komt. Dat zegt volgens mij genoeg. Prachtig, dergelijk vertrouwen wil je immers ook niet beschamen’.