Een paar maanden geleden schreef ik al eens over de vervelende ervaringen die ik had met KPN. In het kort kwam het er toen op neer, dat ik vast zat aan een Internet veiligheidspakket en een Back-up Online pakket. (Zie column Kpn juli 2011) Ik besloot deze ‘slapstick affaire’ maar eens op te schrijven. Om deze praktijken te delen in de Telegraaf rubriek WUZ. Eens kijken of er meerdere mensen zijn die soortgelijke ervaringen hebben. De volgende dag al werd ik gebeld door een medewerker van KPN die het geplaatste stukje ook had gelezen. Mooi natuurlijk, maar ook opzienbarend dat ik het eerst naar de Telegraaf moest sturen om aandacht te krijgen voor het probleem. De medewerker die er natuurlijk ook niet persoonlijk voor verantwoordelijk was excuseerde zich. Hij zou zorgen dat het probleem verholpen werd. En of ik een positieve draai aan het stuk wilde geven, door te melden dat het probleem opgelost was. Eerst zien, dan geloven was de gedachte.
 
Al vrij snel daarna kreeg ik nog enkele aanmaningen voor het papierarchief. Het heeft weliswaar even geduurd, maar inmiddels ben ik er vanaf zo lijkt het. Mijn partner die met haar collega’s ook vele maanden € 2,95 per maand betaalde voor een soortgelijke service, kon hier ook met pijn en moeite weer van afkomen. Uiteraard was dit bedrag toen al vele maanden automatisch van de rekening afgeschreven. Onbewust werd namelijk aangenomen dat de andere collega zich had aangemeld voor deze service, zo kon het maanden doorsudderen. Ook dit probleem kon worden opgelost als ik het Telegraaf verhaal maar een positieve wending zou geven!
 
Vanmiddag werd ik opnieuw gebeld door een medewerker van het betreffende Telecombedrijf over een ander product. Ook deze informatie kreeg ik ook nog eens via de mail, zoals ik had gevraagd. Of het er mee te maken heeft of niet! maar vreemd genoeg werd ik vanaf dat moment om de tien minuten gebeld door het twaalf cijferige nummer 067364444400. Bij het opnemen, gebeurde er niets. Geïrriteerd zocht ik op het web naar informatie over dit opmerkelijke nummer. Het bleek te gaan om een sms dienst van KPN. Ondanks dat ik me wederom nergens voor heb aangemeld werd ik voordurend gebeld. Maar weer eens gebeld met mijn vrienden van het Telecombedrijf. Na me eerst door een heel keuzemenu, en het welbekende: ‘Al onze medewerkers zijn momenteel in gesprek’ te hebben geworsteld kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. Die vertelde het probleem niet te kennen. Waarop ik hem kon verwijzen naar informatie op de site van zijn baas, waar toch echt stond dat dit een SMS dienst was van KPN. De medewerker ging zoeken op de site van zijn baas, en ik werd in de wacht gezet. Na een kort overleg met zijn meerdere, vertelde de medewerker dat ik een informatiepakket per post krijg toegestuurd waarbij ik me kan afmelden voor deze dienst. 
 
Het moet nu toch ook niet veel gekker worden! Ik wil helemaal geen SMS berichten of andere spam ontvangen. Maar om ze niet te krijgen, moet ik dus zelf kosten maken. Nou zal ik niet gaan zeuren over die paar euro die me dit aan gesprekskosten kwijt ben. En zo zullen er vele, misschien wel duizenden zijn waarschijnlijk die daar ook zo over denken. Laat de kosten maar wezen, als ik maar van het probleem af ben. Al met al levert dit KPN toch weer een leuk bedrag op. Goed beschouwd is dit toch de wereld op zijn kop!