Je zou ze de kost moeten geven al die mensen die hun obscure verkooppraktijken en middelen niet schuwen om per telefoon advertenties, websitevermeldingen etc. proberen te slijten. Vanmiddag gebeld door de Internetbedrijvengids. Op zoek naar de eigenaar van het bedrijf. Het grapje dat de eigenaar met vakantie is, of net afwezig is daar ben ik maar van afgestapt. Want ze zijn zeer hardnekkig en bellen terug, onherroepelijk. Ondanks dat ik me afgemeld heb bij belmeniet.nl zijn er toch bedrijven die het blijven proberen.

Het gesprek verliep als volgt. Ja, met mevrouw X van de Internet Bedrijvengids. U weet wel! Vorig jaar hebben we met u doorgenomen dat u de advertentiekosten van € 3000 te hoog vond. Wellicht vindt u dit nog steeds het geval! Is het niet? Zullen we dan maar weer gewoon de standaardvermelding doen die u vorig jaar ook had! ‘Welke standaardvermelding?’ Wat het kostte heb ik maar niet meer gevraagd, want ik was desalniettemin ook niet geïnteresseerd. Ik heb er maar hard om gelachen! Succes mevrouw, en tot nooit meer horens!

Maar toch, je moet zeker behoorlijk alert zijn tegenwoordig. Vorige maand gebeld door een bedrijf dat zich……vul een woonplaats/stad met een M in, hier in de buurt (want ik wil hier geen reclame voor ze maken) en plak hier achter Onderneemt en u hebt het betreffende bedrijf. Ook zij wilden graag een profiel aanmaken van mijn bedrijf op hun website. Eigenlijk had ik geen interesse, en dat liet ik ook weten. Maar toch, de eerste 30 dagen waren gratis. En ik dacht met een bedrijf uit een naburig stadje van doen te hebben.

Nou, vooruit dan maar. Wat kon me gebeuren! Ik was druk op dat moment, en mijn gedachten waren er niet helemaal bij. Waarschijnlijk zei ik daarom dat het goed was. Als het echt gratis is! (We zijn Hollanders immers!!) toe dan maar. Het was meer om van het gezeur af te zijn. Maar dat was ik nog niet gelijk op dat moment. Het gesprek moest eerst nog worden opgenomen op de band. Moet dat? Grr, snel dan graag! Toen al voelde ik wat nattigheid. (waarom moet dit worden opgenomen, waar gaat dit over? bij de Gouden Gids was dat in het verleden al net zo het geval met hun agressieve verkoopmethoden!)

Maar goed, ik had ja gezegd. En wie A zegt… het was tenslotte de eerste 30 dagen gratis. Dus daar kon ik altijd weer vanaf. De bevestiging kreeg ik per mail binnen. En het aangemaakte profiel op de website zag er in eerste instantie redelijk uit. Ook veel meer bedrijven uit de buurt hadden hier hun profiel op staan zag ik. Maar toch bekroop me een gevoel van, dit is geen zuivere koffie. Ik wil er vanaf. Gratis of niet!. Dat bleek echter niet gelijk zo maar mogelijk, ontdekte ik. Alleen tussen dag 20 en dag 30 kon dat via een ingewikkelde constructie. Men wilde er bij het bedrijf zeker van zijn, dat ik er goed over nagedacht had… bla bla. En daarom kon dat alleen in die korte periode! Zou ik dit niet tussen dag 20 en 30 doen, dan..…. U raadt het al, dan zat ik vast aan advertentie/profiel op hun site met een kostenplaatje van € 195 ex BTW.

Hoeveel mensen zouden zoiets vergeten in die korte periode? Waarschijnlijk de meesten vermoed ik! Want zeg nou zelf! wie denkt er een paar weken later nog aan. Gelukkig lukte het me om na een dag of 6 al mijn profiel van de desbetreffende site te krijgen, omdat ik bleef volharden. Het heeft me uiteindelijk niets gekost. Behalve een boel ergernis en enige rompslomp. Maar in het vervolg toch nog iets beter opletten dus!

De Beesmen