U kent ze vast wel van die lange vervelende kettingbrieven. Stuur een paar sokken op naar de bovenste persoon in de lijst en ontvang binnen afzienbare tijd 30 paar sokken. En zo zijn er natuurlijk tal van variaties op de sokken. Met postkaarten, onderbroeken, Jam, geld. Ja wat eigenlijk niet. Nog afgezien van de vraag wat je met 30 paar sokken of onderbroeken moet. Hoewel! Als je het op zou sparen hoef je een keer in de maand een wasmachine aan te zetten! Maar verder!

Of die malingen met wensen en gedachten (en met verborgen virussen!) die je ook moet sturen naar het liefst zoveel mogelijk e-mail boxen, anders is het gedaan met je geluk, liefde of…… vul zelf maar in!

Over kettingbrieven gesproken. Op Internet circuleert ook een e-mail/kettingbrief over Microsoft Goeroe Bil Gates. U weet wel die Multi miljardair die er voor gezorgd heeft dat het gros van bijna alle computers ter wereld draait op dit befaamde, bejubelde, dan wel verguisde besturingssysteem. Waardoor Bill en de zijnen zich in een soort van monopolie positie bevinden. U snapt, dat heeft hem geen windeieren gelegd! Volgens zakentijdschrift Forbes was Bill Gates tussen 1996 en 2007 zelfs de rijkste man ter wereld. Tja, en wat moet je met zoveel geld? Dan ga je iets doen voor het ‘goede doel’.

Bill en zijn vrouw Melinda hebben daarom het ‘Bill en Melinda Gates Foundation’ opgericht. Een foundation dat zich toelegt op het steunen van door hen gekozen goede doelen en acties.

Maar terugkomend op die mail die op Internet circuleert. In deze mail wordt opgeroepen dat de rijkste man ter wereld zijn kapitaal verdeelt onder internetgebruikers. D.w.z. iedereen die de desbetreffende mail maar doorstuurt naar zoveel mogelijk andere e-mail adressen kan spoedig een persoonlijke donatie verwachten. ‘Voor elke persoon aan wie je het e-mail bericht doorstuurt, betaalt Microsoft je $ 245 en voor elke persoon die jou dat bericht weer terugstuurt betaalt Microsoft je nog eens $ 243 en voor elke 3e persoon die het bericht ontvangt betaalt Microsoft nog eens $ 241. ‘Binnen 2 weken neemt Microsoft dan contact met je op om je om je adres te vragen en stuurt je een cheque toe.’ Geloof u nog in sprookjes? Ondergetekende namelijk niet!

Uiteraard zijn er velen ingestonken. Onder het motto ‘Baadt het niet dan schaadt niet’ kreeg ik deze mail vorige week weer eens in mijn mailbox. Het zal niet de eerste keer zijn, dat ik deze ontving. De eerste keer zal omstreeks 2005 zijn geweest meen ik me te herinneren. Het bericht moet inmiddels vele keren de wereld zijn overgegaan. Natuurlijk zijn er grapjassen die iedereen op de hoogte stellen van het bedrag dat zij hebben ontvangen van Microsoft. Uiteraard deed ik daar enkele jaren geleden uit pure meligheid zelf ook nog aan mee. Maar nu anno 2010. Pff nee hoor! Dat was enkele jaren geleden nog leuk. Nu niet meer! Dus stuur me Aub niet meer van dit soort kettingbrieven.

De Beesmen