In juni 2012 werd de dorpsvisie in De Wijk afgerond. In het dorpsvisie traject kwamen een aantal aspecten naar voren met betrekking ontmoetingscentrum De Havezate. In vurige wens van velen en ook van Rederijkerskamer De Bloem was een vast podium in De Havezate. Met een podium kunnen de uitvoeringen weer in eigen dorp gehouden worden. Hiermee is een begin gemaakt.

Na intensief contact met Anko Scholtens van De Bloem werd samen met de leden besloten dat er in de eerste week van april een podium in gebruik genomen zou kunnen worden, in welke vorm dan ook. De toneelvereniging heeft leden geworven, decorstukken geverfd en zijn weer aan het repeteren geslagen.

Ondertussen wilden de plannen voor het podium niet vorderen , omdat de investering te hoog was. Op enig moment las, Hilda Kalter van het team beheer, een artikel over de hulp die het Opleidingscentrum Bouw BV Drenthe- NW-Overijssel bood, aan de bewoners van de Priensenije in Ruinen.

Na contact werd samen met de heer Hiddink van het Opleidingscentrum en Henk van Driel van het Klussenbedrijf uit De Wijk, een ontwerp en offerte gemaakt en na een week was de handtekening gezet. Leerlingen van het opleidingscentrum zijn dinsdag onder leiding van Henk van Driel aan de slag gegaan om het podium op te bouwen in De Havezate. Het podium van 8 bij 3 meter is grotendeels gebouwd in de werkplaats van het opleidingscentrum. Rederijkerskamer De Bloem zal hier op 6 april als eerste op spelen. Het blijspel ‘Bokkesprongen’ wordt dan op de planken gebracht.