Juffen en meesters op de planken
Voor de elfde keer is het Erna Kuipers gelukt om volgens een verhaallijn een nieuw toneelstuk te schrijven voor de toneelgroep van de Vereniging voor Openbaar Onderwijs, bestaande uit meesters en juffen van o.b.s. “De Rozenbottel” en o.b.s. “De Horst” uit Koekange en de Wijk. Het Sauerkraut mysterie gaat over de verdeling van de erfenis van hotel Sauerkraut en er moeten diverse opdrachten uitgevoerd worden om voor de erfenis in aanmerking te komen. Er is zelfs een masterchef kookwedstrijd met als menu een ovenheerlijke zuurkoolschotel. De verre familieleden vliegen elkaar nog net niet in de haren. Het toneelspel wordt net als vorige jaren afgewisseld met muziekfragmenten en filmopnames om een bijzondere sfeer neer te kunnen zetten. De uitvoering voor de leerlingen van groep 7 en 8 is op donderdag 4 april en voor de leerlingen van groep 5 en 6 op vrijdag 5 april. Beide avonden begint het stuk om 19.30 uur en is de zaal van dorpshuis “De Schakel”, Prinses Margrietlaan 1, 7958 SB, Koekange om 19.10 uur open. De entree is voor de leerlingen van beide scholen gratis en voor ouders, oud-leerlingen, buren en andere belangstellenden is de toegangsprijs slechts € 2,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.