Op zondag 27 april om 13.30 zal Musemboerderij ‘De Karstenhoeve’ haar deuren opnieuw voor publiek openen. Het museumseizoen 2014 zal dan geopend worden door Mirjam Pouwels, wethouder van de gemeente De Wolden. De Karstenhoeve kan dit jaar een uniek rijtuig laten zien van de familie Bout uit Koekange. Het gaat om een Fries Weintsje uit 1865, ook wel Friese Barouchette of glazen wagentje genoemd.

Het rijtuig is vroeger in bezit geweest van een gegoede boerenfamilie uit Ruinerwold die het kocht van de firma De Hoo uit Leeuwarden. De Heer Bout heeft het rijtuig voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld en ook in het komende museumjaar zal het rijtuig in de Karstenhoeve te zien zijn. Er zijn waar-schijnlijk nog maar vier soortgelijke rijtuigen in Nederland.

De voorzitter, de heer Jan van Calker, hoopt op een grote opkomst van genodigden en belangstellenden. Na het officiële gedeelte, dat om 14.00 uur begint, zal Van Calker iets vertellen over het afgelopen museumjaar en daarna zal mevrouw Petra Nieuwenhuis een toelichting geven op de exposities ‘Kleren maken de man’ en ‘Ik stond laatst in een poppenkraam’. Deze middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.