Na een vrij weekend werd de draad weer opgepakt. Promovendus Fc Assen was de tegenstander van vandaag en had net als Ruinerwold zes puntjes verzameld. De verliezer van vanmiddag zou dus afzakken naar de onderste regionen.

Beide ploegen begonnen dan ook aftastend aan het duel; pas in de 10 min. kreeg Ruinerwold de eerste kans van de wedstrijd maar spits Marcus Koetsier strandde op de doelman van de bezoekers.
Toch opende Ruinerwold de score: een goed pass werd door Kevin van Dijk binnengeschoten (1-0).

Fc Assen stelde er weinig tegenover en twee kansen voor Ruinerwold hadden de pot al in een vroeg stadium kunnen beslissen. Eerst een voorzet van Erik Telkamp die door Marcus Koetsier slechts met het hoofd werd geschampt en Kevin Loof probeerde met buitenkantje voet te scoren maar de poging verdween naast het vijandelijke doel.
Vlak voor rust kwam Ruinerwold toch op 2 – 0: een verdwaalde diepe pass van Ruinerwold leek een gemakkelijk prooi voor de keeper van Fc Assen, maar de man miste jammerlijk. En dan heeft Ruinerwold natuurlijk Marcus Koetsier; de spits reageerde onmiddellijk en met een (hoofd-)kunstje werkte hij de bal in het lege doel.
Na de thee waren de beste kansen voor Ruinerwold. Jeroen van de Berg had even te veel tijd nodig en een voorzet van de ingevallen Jacco Huisman kon door Marcus Koetsier niet goed worden geraakt om er meer van te maken.
Een spectaculaire omhaal van een speler van Fc Assen werd door doelman Matthieu Keizer over het doel getikt, en bij een tweede kans voor de bezoekers verdween de bal naast het doel.
Ruinerwold scoorde wel: in de 15e min. na rust tikte Marcus Koetsier een voorzet van de opgekomen Mark Brinkman binnen en 10 min. later werd het 4-0 na een fraaie individuele actie van Jacco Huisman.
Ruinerwold verslapte toch even en Fc Assen creëerde twee kansen; de eerste werd gemist maar de tweede bracht de 4-1 op het scorebord.
Daarna was het toch Ruinerwold die het spel weer dicteerde. Na een handvol corners volgde een goede aanval van Ruinerwold: Edwin Tabak gaf de beslissende pass op Jacco Huisman die koeltjes twee man (incl. de doelman) uitspeelde en koeltjes binnen schoof.
Eindstand 5-1 en Ruinerwold doet hiermee goede zaken.
Volgende week de uitwedstrijd tegen HODO in Hollandscheveld.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer,
Verdediging: Ewout Kleene, Rik de Wit, Mark Brinkman en Jesper de Wit (45e min. Jacco Huisman)
Middenveld: Erik Telkamp (65e min. Wietse Wagenaar), Kevin van Dijk (70e min. Edwin Tabak), Mark de Leeuw en Kevin Loof.
Aanval: Marcus Koetsier en Jeroen van den Berg.