Echtpaar de Boer - Mulder (7)AVoor Johan de Boer (86) en Albertje Mulder (84) was het woensdag 20 mei precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. Samen kregen ze twee dochters. Die op hun beurt zorgden voor drie kleinzoons. Het was tijdens de Pasen in ‘53’ dat ze elkaar voor het tegenkwamen bij kennissen. De vonk sloeg pas later over toen Johan uit Wanneperveen, Albertje uit Oud Veeningen opnieuw ontmoette.

Met muziekvereniging Onderling Genoegen waar hij Bugel speelde waren ze naar een muziekconcours in Apeldoorn geweest. ‘Op de terugweg gingen we nog een afzakkertje halen bij het voormalige café Hein in Veeningen en daar sprak ik haar weer’. Die avond kregen ze verkering. Een jaar later was de verloving een feit, en in 1955 trouwden ze. Samen werkten ze op een boerderij bij haar ouders. Hij als knecht, en zij als dienstmeid. Een jaar later al bestierden ze hun eigen boerderij aan de commissieweg in De Stapel. Maar liefst 33 jaar woonden ze hier. ‘Het was hard werken, en tijd voor vakantie was er niet echt. In ‘89’ gingen we pas voor het eerst van ons leven op vakantie weet Albertje zich te herinneren. De ziekte van ménière gooide voor Johan roet in het eten. Hij werd afgekeurd, de boerderij en veestapel werden van de hand gedaan.

Inmiddels wonen ze alweer drieëndertig jaar met veel plezier in een huisje aan de Wiltenweg in de Wijk.
Met de gezondheid gaat het naar omstandigheden redelijk goed. ‘We wonen nog geheel zelfstandig. Fietsen doen we niet meer, maar met de auto er uit, om boodschappen te halen, of om op visite te gaan gebeurt nog regelmatig. Heb pas mijn rijbewijs weer verlengd’. vertelt Johan. Die als hobby graag nog wat mag tuinieren en knutselen. Zijn vrouw mag nog graag een kaartje leggen met vriendinnen, en lezen en puzzelen doet ze eveneens graag. Ook de avonden van de Plattelandsvrouwen worden nog trouw bezocht. Wat het geheim is van een 60 jarig huwelijk! Albertje: ‘Gewoon kalm aan doen, en doorgaan’.