Vanmiddag moest KIOS onder winnende omstandigheden spelen tegen de rode lantaarndrager van de competitie, Atalante uit Apeldoorn. Er moest gewonnen worden, want KIOS moet strijden om niet op de 7e plaats te komen van de 1ste klasse C. Deze plaats betekend dat er dan een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden voor degradatie naar de 2e klasse. Winnen is dus een must.

KIOS begon in met Janneke de Lange in de basis voor Lotte Steenbergen (werk).
Van begin af aan was het duidelijk dat KIOS de bovenliggende partij was. Atalante probeerde wel mee te komen, maar kwam op alle fronten wat te kort tegen de Spekbraanders. KIOS kwam gelijk met 2-0 voor, maar moest daarna wel direct een tegentreffer incasseren. Daarna was het gedaan met de Apeldoorners. KIOS creëerde veel meer kansen, hielt verdedigend de deur dicht en dit leidde via, 3-1, 5-1, 5-2 naar een tussenstand van 8-2.
Het enige was dat KIOS in het begin van de wedstrijd niet effectief genoeg om ging met de kansen, want dan was de voorsprong groter. Echter, gingen de Spekbraanders wel door en dit resulteerde in een tussenstand van 14-4.

Het was zaak om na de thee niet in te kakken, maar juist door te knallen. Voor zichzelf om een voldoende voldoening te halen uit een wedstrijd en je kan het simpelweg ook niet maken tegenover de toeschouwers om een doelloze tweede helft neer te zetten.

Dit gebeurde ook niet. Atalante kwam zeer moeizaam tot scoren en KIOS gaf de toeschouwers toch een tweede helft dat de moeite waard was om te blijven en niet voortijdig in de kantine te gaan zitten. Met 15-5, 17-6 en 23-5 ging KIOS vrolijk door. De kansen probeerde men wat mooier af te maken. Soms lukte dit wel, soms niet. Trainer Adri Kok gunde in de laatste 10 minuten speeltijd aan Hilde Tabak, Klaas-Jan Slomp, Leanne van Dijk en Ernst Kuik voor Janita Zantinge, Martijn Ziel, Miriam Schra en Frank Wagter. Zij zorgden voor nieuwe verfrissingen en maakte de laatste 10 minuten leuk om naar te kijken. Met deze 4 wissels liep KIOS nog verder uit en werd er een eindstand neergezet van 27-7.

KIOS heeft door deze overwinning alles nog in eigen hand om een beslissingswedstrijd te vermijden. De laatste wedstrijd is 31 mei tegen directe concurrent Wez Handich. Deze wedstrijd vangt om 14.30 uur aan te Rottevalle.

Scores: Janneke de Lange en Judith Nijdam beide 6x, Jurgen Lucas 5x, Frank Wagter 3x, Martijn Ziel 2x, Janita Zantinge, Miriam Schra, Luco Zantinge en jawel Hilde Tabak en Ernst Kuik allen 1x