Afgelopen zondag is KIOS Ruinerwold er niet in geslaagd om directe handhaving af te dwingen. Op neutraal terrein in Oldeholtpade ging KIOS onderuit tegen Wez Handich uit Rottevalle. Dit betekend dat KIOS komende zondag, 14 juni, in Hoorn een degradatieduel moet spelen tegen Reflex uit Leiden.

KIOS begon de wedstrijd, die door vele toeschouwers werd bekeken, goed. Het opende voortvarend en nam na een 0-1 achterstand gelijk de leiding in de wedstrijd. Na 5 minuten korfbal stond er een tussenstand van 4-1 op het scorebord en leek KIOS gelijk de beste papieren te hebben. KIOS wilde gelijk de voorsprong, want in eerder treffen tegen Wez Handich weet KIOS dat de club uit Rottevalle bij een eigen voorsprong het spel gaat vertragen. Maar door de vlotte opening leek KIOS deze dans te ontwijken.

Leek! Want Wez Handich knokte zich terug. De blauw/zwarten hebben weinig schoten nodig om een score te maken en dit zorgde ervoor dat ze score weer gelijk trokken, 5-5. En bij een 5-6 voorsprong van Wez Handich, begon waar KIOS zo bang voor was. Het spel van de club uit Rottevalle vertraagde dramatisch en hier had KIOS moeite mee. Er kwam een bepaalde frustratie waardoor het zijn eigen kansen vergat af te maken. Hierdoor bracht het Wez Handich nog meer in het zadel. Echter, bleef de marge tussen beide wel klein, ruststand: 7-8.

KIOS wilde, net als de eerste helft, gelijk knallen en zich weer in de wedstrijd knokken. Maar Wez Handich gaf snel weer de eerste dreun uit, 7-9. En toen volgde er een lange tijd, een hele lange tijd een doelpuntloze periode aan van KIOS. 15 minuten wist het niet te scoren. Alles ging net mis en er leek wel een plaat op de korf te zitten. Hierdoor kon Wez Handich verder uitlopen na een tussenstand van 7-12.
Trainer Adri Kok greep in en bracht Ernst Kuik voor Frank Wagter en Ronald Wagter voor Martijn Ziel. Beide wissels zouden voor een nieuw elan moeten zorgen, maar de scores werden helaas door hen ook niet makkelijker gemaakt. Wez Handich behielt de marge en KIOS ging onderuit met 11-13.

Volgend weekend moet handhaving in de eerste klasse alsnog bewerkstelligd worden. Zondag 14 juni, om 14.30 uur te Hoorn is het treffen tegen Reflex uit Leiden. De verliezer degradeert. De winnaar speelt volgend seizoen weer 1ste klasse.