Onder winderige omstandigheden in Groningen vond de wedstrijd ROG – KIOS plaats. De respectievelijke nummers 2 en 5 van competitie spelen nog om lijsbehoud zo snel mogelijk definitief te maken, want het kampioenschap kan naar alle waarschijnlijkheid niet meer behaald worden. Vlak voor de wedstrijd viel Martijn Ziel uit met een blessure. Het werd vervangen door Bart v.d. Linde.

Het was de thuisploeg dat de wedstrijd opende. Beide teams werden gedwongen om aan 1 bepaalde zijde van het veld te gaan spelen, omdat de wind aardig veel invloed hier op heeft gehad. KIOS reageerde en zette meteen door, 1-3. Op de stand van 2-7 had KIOS volledige controle over de Groningers en met een ruststand van 3-7 leek er voor Spekbraanders niets aan de hand.

Maar in de tweede helft was KIOS geen schim meer wat het was voor de thee. ROG opende wederom de helft en vond gelijk weer aansluiting op 6-7. De Ruinerwoldigers rechtte nog precies op tijd zijn rug, maar kon voorkomen dat de thuisploeg bij een stand van 10-10 alsnog langszij kwamen. Hier haalden ze veel kracht uit en gingen gelijk door. KIOS probeerde met wissels nog het tij te keren. Ernst Kuik, Miriam Schra, Daan Voest en Gwen v.d. Belt kwamen binnen de lijnen voor Bart v.d. Linde, Janita Zantinge, Rogier Nijdam en Daniek v.d. Wal. Echter, kon niet voorkomen worden dat ROG met een 13-19 overwinning aan de haal ging.

Scores: Hilde Tabak, Daniek v.d. Wal beide 3x, Ernst Kuik, Luco Zantinge, Janita Zantinge, Miriam Schra, Ronald Wagter, Rogier Nijdam en Judith Nijdam allen 1x