Fit in De Wijk nieuwe eigenaars (3)AVeel mensen in De Wijk dachten dat het om een april grap ging toen bekend werd dat Fit in De Wijk was overgenomen door een andere partij. Maar dat is het zeker niet het geval. Arnoud Gengler, Arjan en Bouwina Harthoorn zijn per 1 april wel degelijk de nieuwe eigenaars. De officiële en feestelijke opening van Atlas Sport zoals de sportschool straks gaat heten staat gepland op zaterdag 3 september.Tot die tijd zal ook oud-eigenaar Tonnie Korsten gewoon betrokken blijven. En wellicht daarna ook weer in de oude rol als instructeur, personal coach en leefstijltrainermaar dat wordt door de betrokken partijen nog even in het midden gelaten.

‘Ik had er genoeg van, en wilde op deze manier niet nog tien jaar zo door gaan’ vertelt Korsten. En dat had vooral te maken met de randzaken er om heen. ‘Sportlessen verzorgen , met mensen omgaan en ze begeleiden, dat is nog steeds mijn ding. Maar er komt zoveel meer bij kijken achter de schermen waar de mensen helemaal geen weet van hebben. Administratie, boekhouding, Pr, regels en wetgeving, acties verzinnen noem het maar op. Dat is voor één persoon eigenlijk teveel’. Zestien jaar lang legde Kosten er zijn ziel en zaligheid in. Elke vrije minuut was hij er mee bezig. Vorig zomer viel bij hem het kwartje. ‘Ik heb toen het besluit genomen dat ik zo niet verder wilde. Dat ik het zou verkopen als er zich een goede overname kandidaat aandiende’. Die ‘goede partij’ diende zich niet veel later aan in de vorm van: Arnoud Gengler, Arjan en Bouwina Harthoorn. ‘Het aanbod dat ze deden kwam als geroepen. Ze nemen de taken over die ik minder leuk vind om te doen. Wat ik ook belangrijk vind voor het voortbestaan van de sportschool, is dat er ook goed gezorgd wordt voor de mensen die hier werken’. In totaal gaat het om zes parttimers. Wat voor de drie nieuwe eigenaren mee speelde bij de overname is de sfeer en gemoedelijkheid die er heerst. Gengler: ‘Dat is uiteraard heel anders dan bij de grote sportscholen het geval is. Tonnie kent heel veel mensen persoonlijk dat scheelt. En wij als sportvrienden ook inmiddels. De drie nieuwe eigenaren kennen elkaar behalve van de sportschool ook uit het verenigingsleven waar ze eerder samen al verschillende(bestuur) functies vervulden.

Arjan: ‘Het runnen van de sportschool betekent niet dat we alles precies verder zetten zoals het was. We willen er onze eigen draai aan geven, en nieuwe ideeën inpassen. Bouwina: ‘Een daarvan is dat we vanaf heden ook op zondag open gaan tussen 09.00 en 12.00 uur’. Ook gaan vanaf mei de deuren ’s morgens al om 08.30 uur open. ‘Als de kinderen naar school zijn gebracht kunnen ze gelijk door om te sporten, als ze dat willen zo is de achterliggende gedachte’.
Geen drie kapiteins op een schip, maar een duidelijk taakverdeling zo hebben de drie nieuwe eigenaren voor ogen. Zo zal Arjan de komende tijd samen met Tonnie veel in de sportschool aanwezig zijn om mensen te begeleiden. En nieuwe contacten leggen en onderhouden. Bouwina gaat zich o.a. bezig houden met PR, acties en administratie. En Gengler is er voor de financiële zaken en het personeelsbeleid.
Ondanks dat Fit in De Wijk een klinkende naam was in het dorp, willen de drie toch fris beginnen onder een nieuwe naam. Gekozen is voor Atlas Sport. ‘Atlas is een figuur uit de Griekse mythologie en staat voor dragen en ondersteunen. Dat vonden we wel toepasselijk lacht Gengler.