Op woensdag 20 april vond op de hockeyvelden in Meppel de provinciale knotshockeyfinale plaats, hier speelden teams uit de gemeentes Emmen, Hoogeveen, Meppel, Westerveld en De Wolden. In iedere gemeente werd vorige week gestreden om het kampioenschap, de kampioen en de nummer 2 wonnen een ticket voor deze finale. In de gemeente De Wolden werd team Barcelona kampioen en team De Dissel won de 2e prijs. In de provinciale finale werd in poule 1 gestreden door de winnaars van iedere gemeente en in poule 2 door de nummers 2 van iedere gemeente.

Team Barcelona van OBS de Horst uit De Wijk, poule 1, behaalde na een spannende wedstrijd tegen de uiteindelijke nummer 1 uit Meppel de 2e plaats in de poule. Zij mochten het daarna opnemen tegen de nummer 2 uit poule 2 om de 3e en 4e plaats, die wisten ze te winnen en ze behaalden een dik verdiende 3e plaats!

Team De Dissel uit Ruinerwold won in poule 2 en speelde vervolgens tegen de nummer 1 uit poule 1. Na een spannende wedstrijd en penaltyreeks verloren ze toch nog, maar ze kwamen uit op een knappe 2e plaats!