Vandaag is het aantal van 1100 abonnementen in het pilot gebied gepasseerd. Op de teller van onze website staat nog een lager aantal; dat komt doordat de providers op de laatste dagen nog zóveel aanmeldingen op papier hebben binnen gekregen dat ze het niet op tijd verwerkt krijgen. Wij verwachten dat in de loop van volgende week alle aanmeldingen verwerkt zijn. Heeft u zich aangemeld en is uw aanmelding volgende week nog niet verwerkt? Neem dan even contact met ons op.

Vanmorgen is er een overleg geweest tussen Rendo, de gemeente De Wolden, de provincie Drenthe en Glasvezel De Wolden over hoe nu verder te gaan. Naar aanleiding van dit overleg is er een officieel gezamenlijk persbericht uitgestuurd door de provincie, Rendo en de gemeente. Dit persbericht luidt als volgt:

Financiering voor breedband in de Wolden in zicht
Nutsbedrijf Rendo, Gemeente De Wolden en Provincie Drenthe hebben vandaag uitgesproken dat zij samen bereid zijn 16 miljoen te investeren in het bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden. De komende weken werken de drie financierende partijen toe naar definitieve besluitvorming over de manier van financieren. Na een definitief besluit van de drie partijen kan het bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden overgaan tot de daadwerkelijke aanleg van breedband in de gemeente.

Eddy Veenstra (Directeur Rendo), Wethouder Jan ten Kate (gemeente De Wolden) en gedeputeerde Henk Jumelet (Provincie Drenthe) zeggen hierover het volgende: “Bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden heeft vandaag laten weten dat zij het aantal abonnementen in het pilotgebied, dat nodig is voor een sluitende businesscase, behaald hebben. Hier willen wij het bewonersinitiatief van harte mee feliciteren en onze waardering voor uitspreken. Het is een belangrijke stap in de richting van het uiteindelijk ontsluiten van ruim 10.000 aansluitingen in De Wolden. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Door als financierende partijen samen met inwoners de handen ineen te slaan zetten we samen een grote stap voorwaarts ten behoeve van de economische ontwikkeling en leefbaarheid.”

Erica van Lente van VerbindDrenthe, het platform voor de breedbandinitiatieven in Drenthe: “Een van de grootste initiatieven in Drenthe heeft de financiering bijna voor elkaar. Met de kennis die we hebben opgedaan kunnen we via het breedbandplatform andere initiatieven ook verder helpen. Vrijwilligers van de initiatieven kunnen hiervoor meer informatie vinden op www.verbinddrenthe.nl.”

Naar verwachting komt definitieve besluitvorming aan de orde halverwege juni. Meer informatie over Bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden is te vinden op www.glasvezeldewolden.nl