Van 13 tot en met 16 mei vindt het pinksterconcours op Landgoed Dickninge in De Wijk weer plaats. Ook dit jaar belooft het weer een mooi concours te worden. Er worden weer veel spring en dressuur rubrieken gereden voor zowel paarden als pony’s, ook de tuigpaarden zullen acte de présense geven. Zaterdagavond is er een showavond met verenigingen uit het dorp. Na afloop is er muziek in de tent.

De laatste dag van het pinksterconcours wordt afgesloten met tuigpaarden categorie 2 en de hoogste klassen van het springen en dressuur. Daarnaast zal er een voltige show gegeven worden.

Op het wedstrijdterrein van Landgoed Dickninge vindt u een gezellig strodorp met stands waar u een hapje en drankje kunt nuttigen. Ook aan de kleinere kinderen is gedacht. Voor hen zal er een zandbak en springkussen aanwezig zijn, waar zij zich kunnen vermaken tijdens het concours. Grote trekpleister tijdens het pinksterconcours in De Wijk 13, 14 en 16 mei, zijn de tuigpaarden. De tuigpaarden staan bekend om hun spectaculaire bewegingen. Ondersteund door muziek zorgen de tuigpaarden voor sfeer, emotie en strijd.

Eén van de deelnemers is Henk Hammers. Henk runt samen met zijn vrouw Annemarie een trainingsstal in Zwartsluis. Het runnen van een trainingsstal houdt in: opleiden van paarden, klaar maken van paarden voor een keuring en het deelnemen aan wedstrijden. Tevens is Henk bedrijfsleider van het hippisch centrum KWPN in Ermelo. Als 13-jarige nam Henk al deel aan wedstrijden met tuigpony’s. Toen hij 16 jaar was stapte hij over naar de tuigpaarden. Hij heeft al vele nationale titels behaald, maar het geeft Henk nog steeds veel energie en plezier om met jonge talentvolle paarden aan het werk te zijn. Henk vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs hun eerste ervaring opdoen op een wedstrijdterrein. Daarom vindt hij het ook zo’n goed initiatief van CH de Wijk om een bixie wedstrijd te organiseren. Jonge ruitertjes kunnen onder begeleiding van een ouder een parcoursje rijden.

Henk en Annemarie zullen deelnemen met tuig- en springpaarden en kijken uit naar het pinksterconcours in de Wijk. Ze zijn van plan er een mooi sportweekend van te maken. ‘CH de Wijk heeft altijd een unieke sfeer, gezelligheid en is een trefpunt van bekenden’ aldus Henk Hammers.