Schoolkorfbal (4)AHet v/d Belt Modewereld regionaal schoolkorfbaltoernooi op woensdagmiddag 25 mei was geslaagd. Met een deelname van 51 teams van scholen uit Ruinerwold, Koekange, Nijeveen, Meppel, Staphorst, IJhorst en de Wijk. Meer dan driehonderdvijftig kinderen deden ook dit jaar weer mee aan het toernooi, zij streden in elf verschillende poules om de eerste plaats.
Na de voorrondes kwamen bij de jongste deelnemers als eersten uit de poule De Iekminions uit IJhorst tegen De Gaarlandt Tijgers uit Nijeveen, hier werden de Iekminions de winnaar en kregen de beker uit handen van International Maaike Steenbergen. In de poule van de groepen 5/6 kwamen De Horst Prutsers van OBS De Horst uit De Wijk tegen Gaarlandt 5 uit Nijeveen, in deze poule werd Gaarlandt 5 kampioen ook zij kregen een beker. Bij de oudste jeugd groep 7/8 kwamen Gaarlandt 1 tegen Gaarlandt 2 in de finale, hier ging de Gaarlandt 2 met de beker naar huis.
Schoolkorfbal (1)A
Daarnaast konden alle teams meedingen naar de schutterstrofee, het team dat de meeste strafworpen scoort wint de beker! Bij groep 3/4 kwamen De Horst RoReKo uit De Wijk als winnaar uit de bus. Bij groep 5/6 was Gaarlandt 6 het beste team en bij groep 7/8 waren het de Fireballs van CBS De Wel uit Nijeveen die er vandoor gingen met de beker.

Als organisatie willen wij alle deelnemers en deelnemende scholen bedanken voor hun inzet zodat wij kunnen spreken van een geslaagd schoolkorfbal toernooi. De winnaars van de groepen 5/6 en 7/8 gaan op zaterdag 4 juni aanstaande meedoen met het provinciale schoolkorfbaltoernooi te Hoogeveen. Namens de organiserende vereniging RoReKo de Wijk/IJhorst wil ik ook als laatst alle vrijwilligers bedanken van Meko 74, KIOS, Kia, Dos 46 en van de organiserende vereniging RoReKo zonder hun hulp was dit niet mogelijk.