Wielerronde De Wijk 2010 (23)Na in 2014 begonnen te zijn met een wielerronde “nieuwe stijl” heeft het bestuur van De Wiek op Wiel’n ook in 2016 haar begroting weer rond gekregen! De datum die door de KNWU voor de 57e Wieleronde De Wijk is toegewezen: zaterdagavond 21 mei 2016. Opnieuw maken de dames de dienst uit in het mooie Reestdorp en opnieuw zal de karakteristieke “Wieker Meule” middelpunt zijn van een paar mooie wedstrijden!

De avond zal starten met weer iets nieuws: een spectaculaire MTB-streetrace met een parcours dat dwars door de voornoemde Wijker Molen voert! Wie wil dit nu niet meemaken! Deze wedstrijd wordt door de Wiek op Wiel’n georganiseerd in innige samenwerking met de uiterst actieve MTB-club uit Zuidwolde. Inschrijvingen kunnen via de website van deze club plaatsvinden: www.mtb-zuidwolde.nl. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat de Wethouder Sport van de gemeente De Wolden, de heer Jan van ’t Zand (zelf fervent fietsliefhebber), zich al opgegeven heeft!

Hoofdprogramma van de avond betreft evenwel uitsluitend dames! Om 18.30 uur zullen de dames-junioren worden weggeschoten en nu al weten we dat de lokale favoriet Meike Uiterwijk Winkel uit Echten (vorig jaar nog winnares in de nieuwelingen-categorie) daar bij zal zijn! De competitie is gewaarschuwd! Na de finish van de wat jongere dames zullen de Elite-dames van start gaan tegen 20.00 uur. Over het deelnemersveld daar is nog niet zoveel te zeggen, omdat de inschrijving pas kort is geopend, maar aangezien Nederland een aantal wereldtoppers rijk is die ook nog eens niet al te ver van De Wijk wonen(!), gaat de organisatie uit van een sterk startveld. Voor de dames geldt – in het algemeen – dat het aantrekkelijk is om in De Wijk te komen fietsen, vanwege het goede prijzengeldschema en de nog betere sprint-premies, beschikbaar gesteld door weer een bijzonder groot aantal sponsoren. Het beloven twee fantastische wedstrijden te worden!

De verwachting is dat tegen 21.45/22.00 uur de huldiging zal plaatsvinden van de hoogste categorie in het dameswielrennen. Bij een invallende zomeravond, op het erepodium met de “Wieker Meule” op de achtergrond: geweldig toch! Idyllische plaatjes die de wereld over zullen gaan!

Na afloop zal er rondom de Molen nog voldoende tijd zijn voor het napraten en het nazitten, met een hapje en een drankje en een stukje muziek. Kortom: een gezellig avondje uit gecombineerd met absolute topsport! Voor meer informatie kunt u natuurlijk de website bekijken: www.dewiekopwieln.nl. Toegang tot het evenement is uiteraard gratis: het dorp De Wijk is blij met uw bezoek!
Zegt het voort!