scheidsrechters1Op 25 mei hebben acht nieuwe scheidsrechters de cursus Verenigingsscheidsrechter met goed gevolg afgesloten in de kantine van VV Wacker. Hierdoor is er in één keer, een verdubbeling van het aantal scheidsrechters.

De mannen van WIJC (Rik Luttel, Jan-Willem van Lummel, Eddie van der Weide, Herman Hempen, Erwin Knol, Jan Koster, Berto Smit en Mart Westerbeek) hebben de cursus doorlopen onder bezielende leiding van Albert-Jan Benjamins uit Emmen. In vier avonden en enkele oefenwedstrijden hebben ze de fijne kneepjes van het vak geleerd zodat ze nu klaar zijn voor het echte werk. Om dit te belonen heeft de vereniging de nieuwe én de bestaande scheidsrechters voorzien van een schitterend nieuw tenue, geleverd door Sport-Inn Zwolle. Ook de overige deelnemers van de cursus (in totaal tweeëntwintig mannen van acht verenigingen) zijn allen geslaagd. De laatste cursusavond werd dan ook feestelijk afgesloten met een hapje en drankje om alle deelnemers én natuurlijk alle vrijwilligers te bedanken!