De collectanten van de Maag Lever Darm Stichting hebben tijdens de collecteweek van 13 tot en met 18 juni 2016 het bedrag van € 1393.54 opgehaald in De Wijk. Goed nieuws voor alle 2 miljoen buikpatiënten in Nederland, waar nu meer onderzoek voor gefinancierd kan worden. De Maag Lever Darm Stichting bedankt haar vrijwilligers, collectanten en gevers hartelijk voor hun steun.
Tijdens de collecteweek sloeg de Maag Lever Darm Stichting alarm voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten in Nederland. Patiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte, soms met dodelijke gevolgen.

Opbrengst collecte
De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken. Wij maken concrete stappen mogelijk op het gebied van erfelijkheid, vroege opsporing en gepersonaliseerde behandeling van darmkanker. Daarnaast zetten wij ons in voor het verbeteren, behandelen en zelfs genezen van andere buikziekten, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie en Prikkelbare Darm Syndroom. Aandoeningen die vaak een hoop pijn en beperkingen met zich mee brengen. “Voor mij is dat essentieel. Op een slechte dag lig ik plat, op een goede dag probeer ik zoveel mogelijk te doen om iedereen met Crohn en andere maag-, darm- en leverziektes te helpen.” Fransisca Lubbinge organisator Hoogeveen en Crohn patiënt.

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist? Doneren kan alsnog via www.mlds.nl of sms IKGEEF naar 4333.