zonnedag (5)A
Op donderdag 23 juni was de derde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnsactie een leuk bedrag binnengehaald om deze dag voor ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe te kunnen organiseren. Dit jaar konden ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg deelnemen.

‘De mensen die nu meegaan komen over het algemeen niet veel verder meer dan het eigen dorp. En dat is met de komst van de Zonnedag anders geworden’ zo stelt de organisatie. De dag werd gestart met een kop koffie en een Drents Turfje van bakker Erwin, waarna het gezelschap met de bus van Ten Heuvel Tours op pad ging. Dit keer ging de reis naar dierentuin Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden. Hier werd tussen de dieren genoten van een picknick verzorgd door COOP Dunnink.
Zonnedag (3)A
Aan het eind van de dag ging de reis terug naar De Wijk. Bij café de Wiekslag werd de dag afgesloten met een borrel, een pannenkoek en een ijsje. Dit werd mede gesponsord door de opbrengst van de Wintermarkt verloting. In totaal waren er inclusief vrijwilligersruim zestig mensen op pad. En het is wederom een Zonnige dag geworden, met een enkel spatje. Deze dag zal volgend jaar zeker navolging krijgen zoals het nu lijkt.
Zonnedag1
De organisatie was in handen van motorclub de Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, café De Wiekslag, Coop Dunnink en Bakkerij Nijstad.