Het meisjesvoetbal in De Wijk/IJhorst is populair. Onder de bezielende leiding van oud-voetbalster Hèlen van Elven werd een onder-13-team ingeschreven in de lastige KNVB-competitie in de zaal, met 5 voorronde-zaterdagen en één finaledag.

Samen met leider Steef van Baalen gingen de meiden uit De Wijk en IJhorst Esmee Huisjes, Medea Schra, Loes Brouwer, Daphne Veerman, Merel van Baalen, Jasmijn Kuik en Caithlin Kolk de uitdaging aan met 43 andere teams in Noord-Nederland. Halverwege de voorrondes bleek, dat alleen maar leuk meedoen (wat de doelstelling was) de dames te weinig eer aandeed. In een mooi gevecht met het MO13-team van Valthermond werd op 4 februari 2017 de voorronde-competitie door de Reestdal-dames gewonnen en mochten zij zich een week later melden in Borger, waar alle 8 kampioenen uit de andere competities zich meldden voor een heuse finaledag.

Na overwinningen tegen sterke ploegen als Franeker en de combinatie van Bargeres, DZOH en Erica moest WIJC voor de eerste plek in de poule A strijden met oude bekende VV Dwingeloo. De zwaarbevochten 1-0 overwinning betekende een ticket voor de allesbeslissende finale tegen de MO13 van de Leeuwarder Zwaluwen. De uiterst getalenteerde en technisch begaafde meiden uit Leeuwarden werden direct met veel inzet onder druk gezet, zodat ze moeilijk aan voetballen toekwamen. WIJC presteerde het om door keihard te werken de snel opgelopen 1-0 achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong. Toen de Zwaluwen met een vreemde penalty op 3-2 kwam werd het nog even erg spannend, maar de WIJC-meiden hielden het hoofd koel en trokken de overwinning over de streep: KAMPIOENEN!

Wat een mooie teamprestatie en wat zijn De Wijk, IJhorst en De Wolden op de kaart gezet in Noord-Nederland! Veel felicitaties aan iedereen betrokken bij het meidenteam van WIJC!