Loopcircuit De Wolden heeft er een nieuwe sponsor bij: Atlas Sport uit De Wijk. Atlas Sport is een sportschool voor iedereen; voor de geoefende sporter, de krachtsporter, de beginnende sporter. Atlas Sport wil de lokale sportiviteit helpen bevorderen.

Arnoud Gengler van Atlas Sport: ‘Dat doen we door ons zoveel mogelijk in te zetten voor de gezondheid en sportiviteit van mensen, niet alleen uit De Wijk maar uit de wijde omgeving. Hiervoor investeren we een gedeelte van de opbrengsten weer in de lokale sportverenigingen. De samenwerking met Loopcircuit De Wolden past hier heel mooi in. We stimuleren bewegen zo ook via deze organisatie.

Negen loopwedstrijden in De Wolden
De gemeente De Wolden heeft veel mooie hardloopwedstrijden over straten en door de bossen van deze mooie gemeente. De organisaties van deze lopen hebben zich verenigd in Loopcircuit De Wolden. Loopcircuit De Wolden wil de hardloopsport in het algemeen bevorderen en probeert specifiek te stimuleren dat hardlopers aan meerdere loopevenementen in de gemeente De Wolden deelnemen. Ze doen dit door het aanbieden van hardloopclinics voor alle basisscholen in de gemeente De Wolden, een blijvende herinnering voor deelnemers aan meerdere loopevenementen en een competitie met geldprijzen voor de beste lopers.

Loopcircuit De Wolden bestaat uit negen loopevenementen:
1.Kroeg tot kroegloop, 18 maart, Ruinen – Ruinerwold
2.Viaductenloop. 25 maart, Zuidwolde
3.Lexis Crossloop, 6 mei, Zuidwolde
4.Mooi Ruinen Run, 18 juni, Ruinen
5.Wiekloop, 29 juni, De Wijk
6.Westerbergen Summer Trail, 12 juli, Echten
7.Alkeloop, 30 augustus, Alteveer/Kerkenveld
8.Dijkhuizenrun, 2 september, Ruinerwold
9.Bikkelloop, 1 oktober, Zuidwolde