Kios 2 heeft zondag kostbare punten gepakt in strijd om het kampioenschap. Het moest op bezoek bij de nr 3 van de competitie, Apollo in Heerhugowaard. Kios 2 won met 19-21 en kan zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd in Ruinerwold tegen de koploper OWK 2. Kios staat 1 punt achter en zal dus moeten winnen om promotie naar de 1ste klasse te bewerkstelligen.In Heerhugowaard had Kios 2 wellicht wat last van de spanning. Het speelde wel agressief, maar had wat moeite met de afronding. Ondanks de 0-1 voorsprong liep Kios 2 de eerste helft achter de feiten aan. Waar Kios wat moeite het gat in de mand te vinden, had Apollo dit niet. Het schoot met scherp. Met 1-1, 4-2, 7-3 en zelfs 10-5 had Kios het moeilijk. Vooral met zichzelf. Maar de ploeg liet zien dat het gegroeid is en toonde rugbaarheid. Dit resulteerde niet direct in een voorsprong bij rust, maar wel dat het weer kans maakte op de overwinning. Met 10-7, 12-9 en 12-10 bood Kios zichzelf weer perspectief na rust.

Dit werd doorgezet voor Ernst Kuik. Hij zorgde binnen 1 minuut na rust voor de 12-11 en de 12-12. Apollo liet zich niet van zijn wijs brengen en leidde met 13-12, 14-13 tot 14-14. Kios 2 nam het stokje over en met 14-16 was er een bevrijdende marge. De 2e helft was nog lang niet voorbij, maar er viel wel een bepaalde druk van de schouders van de Spekbraanders. Ondanks dat Apollo nog tot 2 maal toe gelijk kwam (17-17 en 18-19), liet Kios 2 zien wel de baas te zijn. De jongste van het stel, Sjors Hein, zorgde zijn 2 doelpunten voor de overwinning. Eindstand 19-21.

Kios 2 kan zich dus opmaken voor een gigantisch mooie climax van dit zaalseizoen. Zondag 12 maart om 14.30 uur is het de wedstrijd, Kios 2-OWK 2.