Naast nagelstyliste mag Ingrid Alberts zich nu ook gediplomeerd visagiste/make-up Artist noemen. Onlangs slaagde ze voor haar examen. Hier ging een gedegen opleiding aan vooraf bij Nailacademy Nicole in Hoogeveen.

Interesse voor Visagie was er al geruime tijd. Een bezoek aan de nagel groothandel was uiteindelijk doorslaggevend. Ingrid: ‘Ik zag het, en dacht wauw dit is eigenlijk zo leuk. Dit ga ik doen. Het is bovendien goed te combineren met de nagels’.

Regelmatig kreeg ze in het verleden al dames in de nagelsalon die een feestje hadden, en vroegen of ze opgemaakt konden worden. Of van bruidjes de vraag of het ook mogelijk was om de make-up te verzorgen op de huwelijksdag. Vanaf heden is dat gewoon mogelijk. ‘Met name bruidjes kun je nu een breder pakket aanbieden. Een paar weken tevoren komen ze meestal naar de salon, om de nagels te laten verzorgen. Ondertussen praten we over de bruiloft, en kunnen ze hun wensen kenbaar maken. Dit werkt voor beide kanten prettig. Heb er inmiddels al een paar leuke opdrachten aan overgehouden’.

Visagie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het accentueren van de sterke kanten van een gezicht en het camoufleren of corrigeren van de minder sterke kanten. ‘Daarom is ook ontzettend boeiend en afwisselend. Ieder gezicht is anders, en ieder mens is anders. Je raakt nooit uitgeleerd’. Daarom gaat ze ook een vervolgopleiding masterclasses doen om bij te blijven met de nieuwste technieken.

Met twee dochters in huis die geïnteresseerd zijn in Visagie, zijn er altijd modellen die wel mee willen werken. Enthousiast als ze is, zijn er ook al plannen om kleine workshops te geven hierin. Zoals bijvoorbeeld een workshop wenkbrauwen, of de zgn. workshop 5 minutes make-up. ‘Niet iedereen heeft zin en tijd om altijd lang voor de spiegel te staan. In zo’n workshop leer je dat het ook mogelijk is om je in 5 minuten je make-up te doen’.

Zelf werkt Ingrid met het merk Inglot. ‘Dit bevat geen chemicaliën en is goed gepigmenteerd, is er in veel mooie kleuren en werkt fijn’. Bij de nagels zijn het momenteel effen kleuren die het goed doen. Wat de nieuwe zomerkleuren worden, blijft nog even een verrassing. Eind maart worden deze gepresenteerd op de beurs. ‘Nailart maakt een voorzichtig comback heb ik gemerkt’.
Meer informatie www.nagelsenzo-ingrid.nl