Donderdagmorgen 15 juni om 9.00 uur verzamelden we ons bij De Kolonie in Oosteinde. We, 19 vrouwen met een fiets, hadden er zin in. Het was een prachtige dag, het weer was perfect; zonnig maar niet te warm.

De eerste etappe ging via mooie wegen naar Rogat waar we op het terras van restaurant de Raket koffie dronken met de lekkerste Monchou taart die ik ooit gegeten heb. Langs mooie paden fietsten we naar De Zwarte Dennen bij Staphorst. We aten hier onze meegebrachte boterhammen op. Midden in de natuur bij het water en het strandje.

Door de bossen fietsten we Staphorst in. Daar sloegen we ineens af naar rechts en kwamen we via een oprit in de achtertuin van twee vriendelijke mensen terecht. Heel verrassend voor wie niet in de organisatie zat. We bezochten daar een “ Koninklijk Oranje Museum” We mochten de verzameling van de vrouw des huizes bekijken: foto’s, kopjes, bordjes, bekers, lepeltjes met afbeeldingen van de koninklijke familie….te veel om op te noemen. Haar man steunde haar in haar hobby, dat was duidelijk, en hielp met rondleiden.

De volgende stop was Hillies Snackbar waar de meesten van ons kozen voor een ijsje op het terras. Daarna fietsten we richting Ruinerwold. Café De Kastelein was na 55 kilometer onze laatste stop. Na een gezellig en lekker etentje reden we naar huis. Op de terugweg werd de groep steeds een beetje kleiner, iedereen boog af of ging naar eigen huis. Het was een geslaagde dag. Activiteitencommissie: bedankt!