Wil je meer weten over de geschiedenis van het Reestdal? Kom dan naar de interessante en tot de verbeelding sprekende lezing over de geschiedenis van (de bruggen over) de grensrivier tussen Overijssel en Drenthe. Dit is op zondag 24 juni 2018 om 14.00 uur in het bezoekerscentrum ‘t Ende van het Drents Landschap in de Stapel (bij de Wijk).

Roelof Veeningen neemt u aan de hand van foto’s, kaarten en tekeningen mee langs de Reest en staat bij iedere brug even stil. Bij elke brug zijn er beelden en verhalen. Roelof Veeningen heeft vanaf 1979 alle bruggen over de grensbeek tussen Drenthe en Overijssel op de foto gezet. Samen met de historische verhalen over de bruggen is op een boeiende manier de geschiedenis van het gebied vastgelegd.

In het bezoekerscentrum ’t Ende is er een expositie van foto’s van de bruggen.
Het centrum is open in de periode 1 april-1 november (11-17 uur).
Locatie: Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel bij De Wijk
zie: https://www.drentslandschap.nl