Opening: De voorzitter Lammy Stevens opent de vergadering en heet iedereen welkom op de eerste avond van het nieuwe seizoen! We hebben een goede zomer gehad en elkaar bij verschillende activiteiten al gezien. Een hartelijk welkom voor Margo Huggers die een verhaal doet over het reizen met een ezel!

Op reis met een ezel
Margo Huggers uit Zwolle (54) besloot een aantal jaren geleden een ezel te kopen om te kunnen reizen op de eenvoudigste en meest traditionele manier ter wereld: lopend, terwijl de ezel de bagage draagt. Haar eerste ezel Frits heeft ze de trektocht naar Zuid Frankrijk mee gemaakt! Ze heeft nu de ezel Ravel waar ze ieder jaar trektochten mee maakt! In 2012 is ze vanuit Ommen vertrokken en hebben ze samen in 4 mnd. 1500 km naar Zuid Frankrijk gelopen! ( inmiddels heeft ze meer dan 5000 km. gelopen). Door deze acties heeft ze meerdere malen de krant en landelijke t.v. gehaald. In de lezing vertelt ze met veel enthousiasme en humor over de voorbereidingen van deze tochten en de belevenissen tijdens de tocht. Een ezel is een heel sterk, trouw en volgzaam dier, maar dat gaat niet zomaar. Een lange training is daar aan vooraf gegaan. Onderweg maken ze grappige en mooie dingen mee. Soms wil de ezel een brug niet over of niet door het water, lossen ze dit op? Van een ezel kun je heel veel leren! Haar verhaal gaat over reizen als vrouw alleen, alhoewel ze dankzij de ezel nooit helemaal alleen is, over de ontmoeting met mensen, dieren, de eenzaamheid en haar grote verbondenheid met de natuur. Ook gaat ze dieper in op de ezel en de waarheid achter de onterechte negativiteit die rond dit dier hangt!
De voorzitter bedankt Margo voor haar zeer boeiende presentatie en bedankt de leden voor hun komst!

Aanwezig: 62 personen + een gastlid
Volgende bijeenkomst eendagsbestuur donderdag, 18 oktober 2018!