Het badmintontoernooi dat Atlas Sport en WGV samen hebben georganiseerd is succesvol verlopen. Afgelopen maandag namen twaalf duo’s (sommigen met wisselspeler) de rackets tegen elkaar op in Sporthal de Slenken. Een groot deel van de deelnemers aan de recreatieve potjes bestond uit leden van Atlas Sport, die nog wat tips kregen terwijl de rest zich warm speelde; waaronder ook de badmintonners die wekelijks op de velden te vinden zijn. Nu kon het echte werk in de poulefase beginnen. Op het spel stonden prachtige blauwe handdoeken voor de uiteindelijke winnaar.

Ieder duo moest tegen zijn poulegenoten punten scoren om naar de knock-outfase door te gaan. Al snel liep de spanning op en deden de favorieten van zich horen. Zo wisten De Jannen, bestaande uit wisselende formatie Jan Faber, Jan Boverhof Rob (ook drie letters) de Jong hun eerste partij met overmacht te winnen (20-4). Ook Team Voorwijk (uitgekeken op tennis?) en De Meppers haalden uit in hun poules en verzekerden zich al snel van een plek in de kwartfinales.

Ondertussen hadden de MTB’ers (bestaande uit MTB’ers) grote moeite om de Tovenaars van Tatabanga te bedwingen (16-14). De laatstgenoemden ontmoetten elkaar later nogmaals in een halve finale, waarin de Tovenaars Gengler definitief het onderspit moesten delven en slechts in de troostfinale verder konden strijden om plek drie – wat ze overigens wel gelukt is. Terwijl alle teams afwisselend speelden en aan de tribunes gekluisterd zaten werden er bananen en stukjes kaas en worst uitgedeeld. Er werden immers heel wat calorieën verbrand!

Met het beginnen van de knock-outfase was het badmintonnen gelukkig nog niet voorbij voor de minder fortuinlijke teams. Zij namen het in de troostpoule tegen elkaar op, telkens aangevuld door nieuwe afvallers. Zoals eerder besproken wisten de MTB’ers door te dringen in de finale. In de andere halve finale wonnen De Jannen van de mannen van Voorwijk. Nadat de aanvankelijke tijdslimiet was verstreken hielden beide finalisten elkaar met 15 tegen 15 in evenwicht. Aldus werd door-gebadmintond tot het eerste duo de 21 punten haalde. Het bleef nog even spannend, maar uiteindelijk kregen De Jannen het overwicht en mochten ze zich gelukkig prijzen met die prachtige Atlas-handdoeken.

Naderhand werd er nog enthousiast doorgespeeld door een aantal liefhebbers. Het bleef nog lang gezellig!