Jan en Pietje Duinkerken uit de Wijk waren dinsdag 27 november 65 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot kwam de bloemen en felicitaties brengen. Jan (89) uit Ten Arlo en Pietje (90) uit Tiendeveen beloofden elkaar voor eeuwig trouw en kregen daar nooit spijt van.

Pietje woont al tien jaar in een verzorgingshuis in Beilen en komt iedere zondag naar jan in de Wijk toe. Ze leerden elkaar al jaren eerder kennen bij de zweefmolen op het feest in Fluitenberg. Daarna was de verkering vier maanden ‘uit’, maar de vlam was kennelijk toch steeds blijven branden. In Zuidwolde raakte het weer ‘aan’ en, misschien geen toeval, dat gebeurde bij de zweefmolen.

Jan woont in een aanleunwoning in woonzorgcentrum Dunninghe in de Wijk. Hij is een trouw bezoeker van activiteiten. ‘We zijn net nog bij de Intratuin in Meppel geweest. Als ik er niet bij ben, dan ben ik ziek. Maar ik ben nooit ziek.’

Na hun trouwerij woonden ze aan de Koekangerdwarsdijk bij de postbode, later gingen ze naar de Mr. J. de Blieckweg. Jan werkte in de bouw en was jaren actief in de politiek. Niet in de gemeenteraad, maar op de achtergrond als bestuurslid. Hij maakte de splitsing van de PvdA in de oude gemeente de Wijk van nabij mee en koos toen ook voor de POG.
Jan was ook actief voor de Bouw- en Houtbond FNV en diens voorganger de NVV, ook als EHBO’er maakte hij zich zeer verdienstelijk voor de colonne van het Rode Kruis. Als bouwvakker bouwde en renoveerde hij heel wat woningen, op zijn 57ste mocht hij stoppen met werken. Hij kluste daarna heel wat af.

Komende zaterdag viert het echtpaar het feest in Dunninghe zelf, waarbij de hele familie compleet is. Dat zijn naast drie dochters, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen en hun eventuele aanhang.