Riestebloazers (2)A Aan het begin van de Adventstijd, die komende zondag begint, hoor je voor wie goed luistert ook weer de geluiden van de Midwinterhoorns aan de oevers van de Reest. ‘Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät`t duuster mut goan want `t lich kump d`r an’. Deze Twentse spreuk vertaald heel mooi wat de boodschap van het blazen inhoudt en de achterliggende gedachte ervan.

Elke woensdagavond in het Reestdal landschap nabij ‘het bruggetje’ vanaf 19.00 uur en zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur bij de molen in De Wijk kun je de Rieste-Blaozers tegenkomen en horen. De gehele adventsperiode tot er met Driekoningen 6 Jan 2019 blazen ze om het kwade te verjagen en het nieuwe aan te roepen.

De Rieste-Blaozers zijn nu ruim 6 jaar bezig in De Wijk en IJhorst en maken op menig evenement hun opwachting. Het begint dit seizoen op zondag 2 december met de Kuiertocht in Zuidwolde. Op tweede Kerstdag staan ze aan de route bij wandeling in De Wijk, waar tevens een demo gegeven word hoe de Midwinterhoorn gemaakt wordt. Tussendoor zullen ze ook nog op andere evenementen of dagen hun opwachting maken en mogen ze eigenlijk elke dag blazen naar believen.

Elk jaar is er ‘de Ode aan’ die zal dit jaar plaatsvinden bij de Stichting van Weldadigheid n.a.v. het 200 jarig bestaan ervan. Op 22 december verzamelen de blazers zich bij Hotel Frederiksoord omstreeks 16.00 uur en gaan dan richting Huize Westerbeek. Hier zal er om beurten geblazen worden, en natuurlijk gaat er een delegatie naar het “afblaozen” (einde seizoen) in Diever op 5 Jan 2019. Aanvang 18.00 uur bij de Grote kerk.

Zondag 6 Jan (Driekoningen) zullen de Rieste-Blaozers zelf het seizoen afsluiten om en nabij zwemplas De Zwarte Dennen over het water en tegen de boswallen zult u de geluiden van de midwinterhoorn geweldig mooi kunnen horen schallen en geeft het geluid een fantastische nagalm aanvang 14.00 uur.

Verder zal zich de komende weken de agenda gaan vullen, omdat het eigenlijk een zo korte periode betreft van blazen, en er aanvragen tussendoor kunnen belangstellenden het beste de Rieste-Blaozers volgen op Facebook of Twitter. Om zo de meest actuele agenda te volgen. Voor diegene het leuk lijkt om ook te gaan blazen en aan te sluiten bij onze groep is van harte welkom en een hoorn is evt. voorradig.

Voor de mannen van de Rieste-Blaozers was er bij aanvang van het blaasseizoen nog een leuke verrassing in de vorm van een warme muts, aangeboden door een gulle sponsor. Samen met de eerder aangeboden bodywarmer staan ze er nu warm bij op locatie tijdens het blazen.