Iets na één uur ’s middags vertrok er een lange stoet auto’s met dames van Vrouwen van Nu Oosteinde naar Woonwereld van de Belt in Rogat. We werden daar hartelijk ontvangen door Jeannette Compagne, onze gastvrouw die middag. Zij is een vaste medewerkster op de afdeling bedden maar wist verder ook heel goed de weg te vinden over de verschillende afdelingen.

Terwijl wij ons te goed deden aan koffie, thee en gebak, vertelde Jeannette ons over de ontstaansgeschiedenis van de woonwinkel. Ooit in 1951 begonnen in de Wijk, waar het steeds uit de verschillende panden groeide, verhuisde het bedrijf naar een nieuw groot pand in Rogat.

Je kan lekker ronddwalen over de verschillende afdelingen, maar ook gebruik maken van de verschillende adviseurs en een heel woonplan laten maken. Voor elke prijsklasse zijn er leuke items te koop als cadeautje of om je eigen huis op te fleuren. Leuk is ook om je te laten adviseren door een computerprogramma door verschillende vragen te beantwoorden. Uiteindelijk verschijnt er dan op het scherm een collage van kleuren en items die bij jouw smaak passen.Op de beddenafdeling is een cabine waar twee bedden staan die meten wat jouw lichaam nodig heeft aan ondersteuning voor een goede nachtrust, zodat er een goed advies kan worden gegeven. Het bezoek werd afgesloten met een glaasje en een hapje. Tevreden ging iedereen naar huis met een goed gevulde tas met informatie en hebbedingetjes. Het was een geslaagde middag!